Gündem
06 Eyl 2011 08:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

KADİR İNANIR'A "FIRST" DAVET!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde organize edilen 'Konuşan Kitap Şenliği', ay sonunda Ordu'da yapılacak.

Hayrünnisa Gül'ün açılışını yapacağı şenliğe, Ordulu ünlüler de davet edildi. Ordu Valiliği, bu çerçevede Köşk'ün de onayını alarak, Ordulu ünlü aktör Kadir İnanır'ı şenliğe davet etti. Ordu Valisi Orhan Düzgün'ün bizzat arayarak davet ettiği ünlü aktör, davetin kendisini mutlu ettiğini ancak şenliğin yapılacağı 28 Eylül'de önemli bir iş görüşmesinin olduğunu bildirdi. AKŞAM'a konuşan Kadir İnanır, Hayrünnisa Gül'ün himayesinde düzenlenecek Konuşan Kitap Şenliği'ne davet edildiğini doğrulayarak, 'Çok önceden planladığım ve önemsediğim bir iş görüşmem var. Eğer iş görüşmem o tarihte gerçekleşmezse, Kitap Şenliği'ne katılırım. Hemşerilerimle de bir araya gelmiş olurum' dedi.

Halkın huzunda okuyacak
Köşk kaynakları ise, zaman zaman yaptığı siyasi çıkışlarla gündeme gelen Kadir İnanır'ın sevilen bir sanatçı olduğunu ve memleketi Ordu'yla yakından ilgilendiği için davet edildiğini belirtti. Köşk kaynakları, İnanır'ın bugüne kadar Köşk'ün kendisine yaptığı davetlere olumlu karşılık verdiğini de söyledi. Kadir İnanır, davete katılırsa, 'halka kitap okuma bilincini aşılama' amacıyla 'Konuşan Kitap Şenliği'nde seçilen bir kitabı halkın huzurunda okuyacak. Ordu'daki şenliğe Ordu kökenli diğer ünlü sanatçılar Nil Karaibharimgil, Halit Akçatepe, Gülşen ve Kamil Sönmez de davet edilecek. Tarihçi İlber Ortaylı da şenliğe katılarak kitap okuyacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2008'de başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde yürütülen 'Konuşan Kitap Şenliği'nin bu yıl Ordu'da düzenlenmesini bizzat First Lady istedi. Hayrünnisa Gül, kurmaylarına 'Bugüne kadar hiç gitmediğim bir ilde düzenlensin' diyerek seçenekler arasında yer alan Ordu'ya onay verdi.

Ali Ekber ERTÜRK / Akşam