Gündem
09 Oca 2013 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:36

"KADİR İNANIR'A BÜYÜK AYIP EDİLDİ"

'Elveda Katya'nın yönetmeni Ahmet Sönmez, Kadir İnanır'ın Altın Portakal'da ödül alamamasını eleştirdi.

'Elveda Katya'nın yönetmeni Ahmet Sönmez, başroldeki Kadir İnanır'ın Altın Portakal'da ödül alamamasını eleştirdi: Hadi alamadı, ödülün 13 yaşındaki bir çocuğa verilmesi abes! İnanır'ın bir çocukla aynı kategoride olması ise skandal...

Şirin Sever'in sunduğu 'Jurnal'e 'Elveda Katya' filminin yönetmeni Ahmet Sönmez ve oyuncusu Tatsyana Tsvikeviç konuk oldu. Sönmez programda filmin perde arkasını anlattı:

Filmi Karadeniz'de çekmemizin nedeni; gerçek bir öykü olması ve öykünün bu coğrafyada yaşanması. Hikayeyi Rusya'da yaşayan Katya adlı bir kadından duyduk.

"KOÇUM ÇOK BEĞENDİM"

Film gösterime girmeden önce Altın Portakal'da üç ödül aldı. Bu bizim için büyük bir sınavdı. Filmin galası çok güzel geçti. İnsanlar ara sahnelerde bile alkışladı. Son zamanlarda böyle bir şey görmedim.

Filmin başrol oyuncusu Kadir İnanır'la tanışmıyorduk ama senaryoyu yazdığımda, aklımda olan tek kişi kendisiydi. Birincisi o bölgede büyümesi, ikincisi de tartışılmayacak oyunculuk yeteneği... Ancak tam bu projeden kendisine bahsedecekken rahatsızlandı. Bu durum bizi üzdü çünkü onun yerine başkasını düşünemiyorduk. Hastaneden çıkınca senaryoyu gönderdim; 1.5 saat sonra aradı. "Koçum çok beğendim, beni yaz, varım" dedi.

İnanır 43 yıllık kariyerinde hiç 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü almamış. Antalya Film Festivali'nde İnanır'ın ödül alamamasını eleştirmiştim. Hadi alamadı ama ödülün 13 yaşında bir çocuğa (Abdülkadir Tuncer) verilmesi abes. Bir çocukla aynı kategoride değerlendirilmesi de skandal.

MÜSLÜMAN OLMA SEBEBİ HATİPOĞLU

Filmde 'Olga' isimli bir 'Natasha'yı canlandıran Rus oyuncu Tatsyana Tsvikeviç "Senaryo ilk geldiğinde, 15 dakikada okuyup bitirdim. Çok akıcıydı" dedi. Tsvikeviç, Şirin Sever'in sorusu üzerine; 15 yıldır Türkiye'de yaşadığını, Nihat Hatipoğlu'ndan etkilenip Müslüman olduğunu doğruladı.

GERÇEK KATYA DA FİLMİ İZLEYECEK

18 Ocak'ta Moskova'da vizyona girecek olan 'Elveda Katya'nın Moskova'da gösterilen ilk Türk filmi olacağını belirten Ahmet Sönmez, Ruslar'ı ikna etmenin kolay olmadığını, onlara sadece filmi izlettirdiklerini söyledi. Sönmez filmi hikayeye konu olan Katya'nın da izleyeceğini söyledi.