Kültür Sanat
05 Eki 2020 12:44 Son Güncelleme: 05 Eki 2020 12:44

Kadınların sesi sınırları aşacak

Genç yönetmen kendisinin de oynadığı kısa filmde kadın şiddetine farklı bir bakış açısı ile baş kaldırıyor.

1999 yılında İstanbul’da doğan Cudi Harman ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Amerika’ya yerleşti. Boston şehrinde Winchendon High Scholl’da lise eğitimini tamamlayan Harman, şu anda Los Angeles’ta Columbia College’taki eğitimine devam etmektedir. Son yıllarda artan kadın şiddetine dikkat çekmek amacı ile çektiği “Denize Doğru” kısa filmi ile farkındalık yaratıyor. Genç yönetmen kendisinin de oynadığı kısa filmde kadın şiddetine farklı bir bakış açısı ile baş kaldırıyor.

Muğla Göcek’te 3 günde çekimleri tamamlanan kısa filmde, garson olarak görev yapan Özgür’ün çalıştığı restorana gelen ve şiddete uğrayan İclal arasındaki hikayeyi yer alıyor. Kadına şiddete sessiz kalma mesajının verildiği kısa filmde, herkesin görmezden geldiği şiddet konusunda Özgür’ün olaya müdahale etmesi ile devam ediyor. Özgür’ün İclal’in yaşadığı şiddete sırtını dönmemesini konu alan “Denize Doğru” kısa filmi Cudi Harman ilk yönetmenlik deneyimini yaşarken aynı zamanda toplumsal bir olaya da farkındalık yaratıyor. Filmin başrolü olan Özgür’ü canlandırarak oyunculuğunu da gözler önüne seren Cudi Harman, deneyimli tiyatro ve sinema oyuncuları Reyhan Özdilek, Barış Yurtsever, Aram Dildar, Aşkım Tuncer ve Roni Dildar ile birlikte rol alıyor.

 Görüntü yönetmenliğini Yağız Yavru’nun üstlendiği “Denize Doğru” ülkemizde ve dünyada yaşanan kadına şiddet olaylarına kimsenin sessiz kalmaması ve herkesin birbiri için bir ses bir nefes olabileceğini anlatıyor.