Kadınlara 20 erkeklere 25 yıl! İşte herkesin beklediği EYT'deki kritik tarih

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili süreç devam ederken, EYT konusunun Aralık ayında çözüme kavuşması bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin 'prim gün sayısı' sorununa ilişkin çok kritik bir detayı açıklamıştı. Peki EYT için süreç nasıl işleyecek, hangi tarih aralıklarını kapsayacak? İşte EYT ile ilgili haberin detayı...

Kadınlara 20 erkeklere 25 yıl! İşte herkesin beklediği EYT'deki kritik tarih - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT )ilgilendiren kritik tarih açıklandı. Bakan Bilgin milyonlarca EYT’linin merak ettiği formüle ilişkin masalarında sadece tek bir seçenek olduğunu söyleyerek Aralık ayını işaret etti.

114
Kadınlara 20 erkeklere 25 yıl! İşte herkesin beklediği EYT'deki kritik tarih - Sayfa 2

Peki Bakan Bilgin'nin duyurduğu tek formül kimleri kapsayacak? Hangi tarihler geçerli olacak? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son yaşanan gelişmenin detayları…

214
Kadınlara 20 erkeklere 25 yıl! İşte herkesin beklediği EYT'deki kritik tarih - Sayfa 3

Bakanın açıklamaları sonrası EYT formülü araştırılmaya başladı. Eski SGK İl Müdürü/ Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş'tan EYT düzenlemesinden kimlerin nasıl faydalanacağı ile ilgili açıklamalar geldi.

314
Kadınlara 20 erkeklere 25 yıl! İşte herkesin beklediği EYT'deki kritik tarih - Sayfa 4

Göktaş, EYT ile ilgli formüllerin konuşulduğunu ve Bakanın açıklamaları sonrasında tek formüle odaklandıklarını belirterek, 'Tam EYT dediğimiz yani 8 Eylül 1999 ve öncesi işe girmiş olanların belli bir çalışma süresi ve prim gününü doldurduktan sonra emekli edilmesine ilişkin düzenlemeyi tam olarak hayata geçirdikleri anlaşılıyor.' dedi.

414