Politika
04 Mar 2022 13:01 Son Güncelleme: 04 Mar 2022 13:13

Kadına karşı işlenen suçlarda yeni düzenleme geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına karşı işlenen suçlarda yeni düzenlemenin geleceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Takım elbise giyip, başını öne eğenlere indirim yapılmayacaktır. Kasten öldürme suçu, kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetle ilgili yeni düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "Bir süredir Adalet Bakanlığımız yeni bir reform paketinin hazırlıklarını yürütmektedir. Çalışmaları biten bu paketi en kısa sürede Meclis'in gündemine getireceğiz. Yeni düzenleme ile artık kadına yönelik saldırılarda, faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Kasten öldürme suçu kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DUYURDU! KADINA YÖNELİK SUÇLARDA CEZALAR ARTIYOR

KADEM 4. Olağan Genel Kurulu Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Genel Kurulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Derneğimizin 4. olağan genel kurulunun ülkemize ve özellikle kadınlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. KADEM çatısı altında kadınlarımızın haklarının korunması konusunda gayret gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Kadını, anne, eş, kardeş vasıflarıyla insanın bir yarısı görmeden, erkeği de eş, baba, kardeş vasıflarına oturtmadan bu meseleyi çözmek zorudur.

Şiddetten, eğitim ve iş hayatındaki eşitsizliklere kadar, bu mücadelelerinde daima yanında olduk.

Kadın insan, erkek insanoğlu erdeminden yola çıktık. Kadınların haklarını savunmak, onları küçümseyerek, meseleyi sadece birkaç başlığa indirgeyerek değil. Onların zaten sahip olduğu haklara sahip çıkarak yapılır.

Biz ülkeyi yönetme sorumluluğumuzu üstlendiğimizden beri bunun mücadelesini veriyoruz. Kadınlarımızın iş gücüne katılma seviyesini yüzde 27'den yüzde 36 seviyelerine çıkardık. Kız çocuklarımızın eğitimi konusunda önemli adımlar attık.

Üniversitedeki kadınlarımızın oranı yüzde 51'lere yaklaştı. Pek çok meslekte kadın erkek oranı dengelenmiş durumda. Çalışan kadınlar yanında ev kadınlarımızın emeğine ve ülkemize katkılarına önem veriyoruz. Kadınlarımızın her alandaki hak, adalet onur talebine aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz.

KADINA ŞİDDETTE YENİ DÜZENLEME

Kadına sırf cinsiyetinden dolayı uygulanan şiddeti insan olan hiç kimse kabul edilemez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar görevimizi yapmış sayılmış olmayız. Bu konu üzerinde adalet bakanlığımız çalışmalarına devam ediyor. Artık faillerin somut pişmanlık göstermediği durumlarda indirimi kabul edilmeyecektir. Takım elbise giyip, başını öne eğenlere indirim yapılmayacaktır. Kasten öldürme suçu kadına karşı işlenmişse cezalar daha artırılacaktır.

Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum

28 ŞUBAT İTTİFAKI

Bu hafta 28 Şubat post-modern darbesinin yıl dönümüydü. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, kadını hayatın her alanında öne çıkarma lafını söyleyenlerin, zihinlerinin gerisindeki faşist uygulamayı gördük. Sözde çağdaşlık adına başlarını örttükleri için kadınların öğretim hakkını elinden aldılar. Kamuda çalışan başörtülü kadınları gözlerini kırpmadan kapının önüne koydular. İşte şimdi de 28 Şubat'ta acaba 2023'te biz nasıl hükümeti ele geçiririz gayreti içindeler. Ama o 28 şubat geride kaldı. Sizlere yeniden 28 Şubat inşa ettirmeyiz.

Şimdi bir araya geliyorlar. Büyüklerimizin güzel bir ifadesi var. Benim oğlum bina okur, döner döner bir daha okur. Bunların durumu bu.

Ülkemizin potansiyelini harekete geçirdiğimizde, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e 10'a katlayan işler yapıldığını gördük. Bunları yapmaya devam ediyoruz. kadınlarımızın toplumda, çalışmada, siyasette, evde her alanda haklarını koruyabileceklerini göstermek bu dönemin kazanımlarındandır."