Gündem
10 Mayıs 2013 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

KADIN MUHABİR SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Çorum'un İskilip ilçesinde yerel bir gazetede muhabir olarak çalışan 2 çocuk annesi Sevtap Elmas (25) tabancayla vurularak öldürüldü.

Elmas’ı vuran kişi ise intihar ederek yaşamına son verdi. İlçede haftalık yayın yapan İskilip Gazetesi’nde muhabir olarak çalışan Elmas, Kaleboğazı Mahallesi’ndeki gazete bürosuna gelen Rahim Bayar (30) ile büronun üst katında tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda Bayar, tabancayla Elmas’a iki el ateş etti. Bayar, tabancayla daha sonra başına ateş etti. Silah sesleri üzerine üst kata çıkan çalışanlar, Elmas ve Bayar’ı yerde hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine gelen acil servis ekibinin kontrolünde, Elmas ile Bayar’ın öldüğü belirlendi.

Koruma talebinde bulunmuş

Olayı duyan Elmas’ın kız kardeşi Seher İrtürk, fenalık geçirdi. İrtürk’e hastane görevlileri tarafından müdahale edildi. Evli ve iki çocuk babası Bayar’ın, eşini geçen yıl trafik kazasında kaybeden Elmas’ı bir süredir rahatsız ettiği öğrenildi. Bayar tarafından birkaç kez darp edildiği öne sürülen Elmas’ın, savcılıktan koruma talebinde bulunduğu bildirildi.