Gündem
20 Kas 2015 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Kadın canlı bombanın küvet fotoğrafı olay yarattı

İngiliz Daily Mail gazetesi, St. Denis'teki operasyon sırasında kendini patlatan teröristin küvette çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyösü Saint Denis'de 110 polisle 7 saat süren operasyon sırasında Avrupa'da ilk kez bir kadın canlı bomba kentini patlatmıştı. Fransız medyası kadın canlı bombanın, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'un kuzeni 26 yaşındaki Hasna Ait Boulahcen olduğunu yazdı.

KÜVETTE FOTOĞRAF
Avrupa'nın ilk kadın canlı bombası olarak kayıtlara geçen Boulahcen'in kimliğinin belli olmasının ardından yeni detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Boulahcen'in ortaya çıkan İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail'in yayınladığı fotoğraflarından birinde küvette verdiği poz görünüyor.



SON BİRKAÇ AYDA DEĞİŞTİ
Ayrıca canlı bombanın kardeşi yaptığı açıklamada; kız kardeşinin dinle pek alakası olmadığını, Kur'an okumayı bilmediğini ve son birkaç ay içinde bu yönde bir eğilimi olduğunu söyledi.

ÖNCE ATEŞ ETTİ SONRA KENDİNİ PATLATTI
Önceki gece Sabah saat 04.30'de apartmana operasyon yapan Fransız polisine 26 yaşındaki genç kadının AK-47 kalaşnikov silahla ateş ettiği daha sonra da kendisini patlatarak havaya uçtuğu belirtildi.

Patlamanın etkisiyle polis baskın düzenlediği eve girmekte zorlandı ve operasyon 7 saat sürdü.

ÇARPICI DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
26 yaşındaki Hasna Aitboulahcen Avrupa'nın ilk kadın canlı bombası olarak kayıtlara geçti. Aitboulahcen hakkında birçok ayrıntı da Avrupa basınına yansıdı.

YARDIM EDİN DİYE ÇAĞIRIP PATLATMIŞ
Hasna Ait Boulahcen'in operasyon sırasında "Yardım edin. Yardımm edin!" diye bağırarak güvenlik güçlerine seslendiği ortaya çıktı. Polis hücre evine girdiğinde ise beline sardığı bomba yüklü düzeneği patlattı.

Paris saldırısının beyni olan Abaaoud'un kuzeni olan Aitboulahcen'in büyük şapkalar takmayı sevmesinden dolayı 'cowgirl' takma ismiyle bilindiği belirtildi.

Görgü tanıkları, canlı bombanın çatışmadan önce bölgedeki bir Fast Food zincirinden alışveriş yaptığını ve rahat tavırlarıyla dikkat çektiği aktardı.

Bir komşusu, Ait boulahcen'i 'Erkek Fatma' olarak tanımladı, sürekli kot pantolon ve eşofman giydiğini ifade etti.

Ait Boulahcen'in kimseden korkmayan, küçük bir asker gibi davrandığını, ayrıca hayat dolu ve dinamik olduğunu da sözlerine ekledi. Bir başka komşu ise, "İntihar bombacısına hiç benzemiyordu ve Alkol de kullanırdı." diye konuştu.