Gündem
22 Şub 2015 09:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Kadıköy'de 'Kartopu Sokağı' yürüyüşü! Nuh Köklü için yürüdüler!

Kadıköy'de toplanan bir grup, kartopu tartışması sonrası gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesini protesto etti

Köklü'nün eski eşi, olayın olduğu caddenin adının 'Nuh Köklü Caddesi' ve sokağın isminin ise 'Kartopu sokak' olarak değiştirilmesi için başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

Kadıköy'de kartopu tartışması yüzünden öldürülen Gazeteci Nuh Köklü'nün sevenleri, arkadaşları Bahariye Caddesi'nde toplandı. Aralarında Köklü'nün eski eşi Sibel Topaktaş ve CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Ögüt'ün de bulunduğu kalabalık saat dün 16.30'da Köklü'nün öldürüldüğü yere doğru yürüyüşe geçti. Köklü'nün öldürüldüğü yerde bir dakika saygı duruşunda bulunan kalabalık yoluna devam etti. Yürüyüş boyunca katılımcılar, "Faşizme inat yaşasın hayat", "Kartopu büyüyüp çığ olacak" ve "Nefret cinayetleri politiktir" şeklinde slogan attı.

Grup, yürüyüşü bitirdikleri Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Sibel Topaktaş yaptığı açıklamada "Sıradan gündelik faşizme, sıradanlaşan kötülüğe, kin ve nefret söylemine kurban verdik Nuh yoldaşımızı. Hayatı boyunca 'Köklü' bir direniş peşinde koştu Nuh. Yaşanan nefret cinayetine karşı kamuoyunu, politik aktivistleri, partileri, taraftar gruplarını, sendikaları, basın emekçilerin, işsizleri ve diğer muhalif insanlarımız bir olmaya omuz omuza birlikte hareket etmeye çağırıyoruz " dedi.

Köklü, cinayetin işlendiği Karakolhane Caddesi'nin adının Nuh Köklü Caddesi, kartopu oynadıkları Beydağı Sokağı'nın adının da Kartopu Sokağı olarak değiştirilmesi için başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

Açıklamanın ardından katılımcılara yemek dağıtıldı.