Kademeli emeklilik bekleyene Yargıtay’dan emsal karar! Erken emeklilik için şans doğdu

Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Milyonlar EYT yasası sonrası en çok bu sorunun cevabını merak ediyor. Erken emeklilik için dört gözle gelecek açıklamalar beklenirken, Yargıtay’dan herkesi heyecanlandıracak emsal karar geldi. Sigorta girişi tesciline dair açılan davalarda önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurmak gerekiyor. Dava ise daha sonra! İşte haberin detayları…

Kademeli emeklilik bekleyene Yargıtay’dan emsal karar! Erken emeklilik için şans doğdu - Sayfa 1

9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar prim şartını yerine getirerek EYT yasası ile emekli oldu. Bazıları ise prim şartını tamamlayıp bu yıl emekli olacak.

112
Kademeli emeklilik bekleyene Yargıtay’dan emsal karar! Erken emeklilik için şans doğdu - Sayfa 2

Ancak 9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlar ise hem erken emeklilik fırsatını kaçırdı hem de 1 gün için 17 yıl fazladan çalışacak!

212
Kademeli emeklilik bekleyene Yargıtay’dan emsal karar! Erken emeklilik için şans doğdu - Sayfa 3

Kademeli emeklilik için henüz bir çalışma olmasa da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz erken emeklilik bekleyen milyonlarca kişi için aralık kapı bırakarak, “Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok. Bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor” dedi.

312
Kademeli emeklilik bekleyene Yargıtay’dan emsal karar! Erken emeklilik için şans doğdu - Sayfa 4

Ancak bazı kişiler için hala mahkeme yoluna başvurarak EYT’li olmanın önü açık! Kademeli emeklilik ile erken emekli olmak isteyenler taleplerini her fırsatta dile getirirken Sosyal Güvenlik Mevzuatı’na ilişkin kritik bir detay ortaya çıktı. Yargıtay’dan emsal karar geldi.

412