Polemik & Kulis
09 Tem 2019 00:37 Son Güncelleme: 09 Tem 2019 00:46

KADEM'e 'Soros Projesi' dedi, cevap damattan geldi!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da yöneticisi olduğu KADEM'e 'Soros Projesi' iddiasında bulununca damadı Selçuk Bayraktar'dan tepki geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da yöneticisi olduğu KADEM hakkında eleştirilerde bulundu.

KADEM'in 'Soros Projesi' olduğunu iddia eden Kaplan'a yanıt Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'dan geldi. Twitter hesabından cevap veren Bayraktar, "KADEM, Ailenin birliğini ve korunmasını savunur, Soros projeleri iftirası vebaldir, Müslümanın hakkaniyetine yakışmaz. Çok etkileşim alınması doğru söylendiği anlamına gelmez." ifadelerini kullandı. 

KADEM: "SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Konuyla ilgili Sümeyye Erdoğan'ın başkan yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nden de açıklama geldi. Sosyal medyadaki eleştirilere tepki gösterdiği açıklama şöyle:

"KADEM olarak derneğimize ve vakfımıza yönelik saldırılara cevap vererek polemiğe girmek yerine işimize odaklanmayı; kadınlarımız, ailelerimiz ve toplumumuz için fayda üretmeyi her zaman tercih ettik.

Fakat hakkımızdaki karalama kampanyasının ulaştığı boyut karşısında artık sessiz kalmamız mümkün değil. Kapsamlı bir basın açıklamasıyla atılan iftiralara cevap verecek, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadeleedeceğiz.

Gerçek derdi, kadınlarımızın, ailelerimizin ve toplumumuzun iyiliği olanlarla ise daima istişare ve işbirliğine açığız.

Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur."

İşte Twitter üzerinde başlayan Kaplan ile Bayraktar arasındaki KADEM tartışması: