Gündem
16 Nis 2013 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

KADDAFİ'NİN YEŞİL KİTABINI YAZAN İSİM KIRŞEHİRLİ KOMÜNİST MÜFTÜYDÜ!

Gazeteci Ahmet Tezcan, A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programında sıra dışı bir değerlendirmede bulundu.

Ahmet Tezcan, yeni yayınlanan "Kafirun" adlı romanında babası Çerkes Hikmet Bey ile Türkiye Sosyalist hareketinin en farklı ve üretken isimlerinden Doktor Hikmet Kıvılcımlı’nın arkadaşlığından bahsederken, babasının bir başka arkadaşı “komünist müftü” lakaplı dönemin Kırşehir Müftüsü’nün Libya’nın devrik lideri Kaddafi’nin Yeşil Kitabı’nın arkasındaki isim olduğunu ifade etti.
 
YEŞİL KİTABI KIRŞEHİRLİ KOMÜNİST MÜFTÜ YAZDI
 Babamın pek çok arkadaşı vardı. Bunlardan birini Kırşehir’de ben de tanıdım, ‘komünist müftü’ derlerdi. Kırşehir Müftüsü. Onu alır eve getirirdi. Erzurum’dan sürgün olarak Kırşehir’e gelmiş. Erzurum’da bu komünist diye şikâyet etmişler.

Babam onu alıp eve getirir, yemek yedirir ve sohbet açardı, bilgisinden ilminden istifade etmek için. "Çok âlim adam" derdi ve çok hürmet ederdi ona.

HİKMET KİMİN AĞZINDAN ÇIKARSA ÇIKSIN ÖNEMLİ OLAN...

Derlerdi ki komünist, “ya ne olursa olsun adam âlim adam” derdi. Hikmet kimin ağzından çıkarsa çıksın, doğru söz kimin ağzından çıkarsa çıksın, önemli olan çıkan ağız değil, çıkan sözün doğru olup olmadığı önemli.

“Korkuyorum burada da şikâyet edip sürgün ettirecekler onu” derdi.

Nitekim öyle oldu. Yine şikâyet ettiler komünist diye, sürdürdüler. Adam Türkiye’yi terk etti. Libya’ya gitti orada üniversitede rektör oldu Kaddafi’nin Yeşil Kitabı’nın arkasındaki adam olduğu söylenir, o komünist müftünün.