Gündem
20 Şub 2012 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

KADDAFİ'NİN SESİ SUSTURULDU, O SPİKER ÖLDÜRÜLDÜ!

Libya devlet televizyonunda haber spikerliği yapan Hale Misrati'nin öldürüldüğü iddia edildi!

Libya devlet televizyonunda haber spikerliği yapan Hale Misrati'yi dünya 2011 Ağustos ayında bir görüntüyle tanımıştı. Haber spikerliği yapan Misrati devlet televizyonu ekranına elinde bir silahla çıkmıştı. Libya'daki isyancılara ağza alınmayacak sözler söyledikten sonra genç spiker silahını havaya kaldırmış, "Ben bugün bu silahla ya öldüreceğim ya da öleceğim" demişti.
 
Misrati'nin ekrandaki bu görüntüsünden birkaç saat sonra isyancılar devlet televizyonunu ele geçirdi. O günden sonra Misrati'nin akibetiyle ilgili en ufak bir ipucuna rastlanmadı.
 
Suudi Arabistan'ın finanse ettiği El Arabiya televizyonu ise bugün yayınladığı haberde, Hale Misrati'nin öldürüldüğünü duyurdu. Ancak 'Kaddafi'nin sesi" olarak bilinen Misrati'nin o gün Libyalı muhalifler tarafından kurşuna dizilerek mi öldürüldüğü yoksa tutuklandıktan sonra cezaevinde mi öldürüldüğü kesin olarak bilinmiyor.
 
LİBYA'DA İŞKENCE DEVAM EDİYOR
Misrati'nin akibetiyle ilgili şimdiye kadar Libya'daki geçiş hükümeti de bir açıklamada bulunmadı. İnsan hakları örgütleri, Kaddafi'nin devrilmesi sonrasında Libya'da işkencenin sona ermediğini, birçok Kaddafi taraftarının ölüm kamplarında direnişciler tarafından tutulduğunu belirtiyor.
 
OBEYDİ'YE 'FAHİŞE' DEMİŞTİ
2008 yılında Libya devlet televizyonunda işe başlayan Hala Misrati, Libya'daki isyan boyunca devrik lider Kaddafi'yi ateşli bir şeklide savunmuştu.
 
Libya'daki ayaklanma sırasında Kaddafi askerlerinin kendisine tecavüz ettiğini belirterek dünya kamuoyunu günlerce meşgul eden İman El Obeydi'yi ekranlarda sert şekilde eleştiren Misrati, "yalancı" ve "fahişe" kelimelerini kullanmıştı.