Gündem
24 Ağu 2011 06:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

KADDAFİ RADYODAN SESLENDİ! İŞTE VERDİĞİ O MESAJ!..

Libya'nın devrik lideri radyodan halka seslendi. Bakın neler söyledi...

İktidarının 42’nci yılındaki Kaddafi’nin Trablus’taki son kalesi de düştü. Pazar gecesi başkent Trablus’a giren isyancılar, dün akşam Kaddafi’nin Bab-ı Aziziye’deki (Aziziye Kapısı) sarayını ele geçirdi. Ancak Kaddafi ve oğulları sarayda bulunamadı. Bu zafere rağmen isyancılar başkente hâlâ tam hâkim değil.

LİBYA’da isyancılar, nihai zafere bir adım daha yaklaştı. Başkent Trablus’un Bab-ı Aziziye’deki beton duvarlarla çevrili olan ve yüzlerce asker ve zırhlı araçlar tarafından korunan Devlet Başkanlığı Konutu, dün şiddetli çatışmaların ardından isyancıların eline geçti.

Yabancı TV kanalları, sokak çatışmalarını canlı bağlantılarla verirken “Karargâh düştü” haberi akşam geç saatlerde duyuruldu.

Önceki gün Trablus’un ünlü Yeşil Meydanı’na girip meydanın adını “Şehitler Meydanı’ olarak değiştiren isyancı güçlerle Kaddafi askerlerinin çatışması sürerken karargâhtan gün boyu siyah dumanlar yükseldi.

42 yıllık Kaddafi rejiminin sembolü haline gelen sarayın duvarları üç cephesinden kısman yıkıldı. İçeri akın eden isyancılar, geriye kalan birkaç askeri etkisiz hale getirirken askerlerinden bazılarını üniformalarını bırakıp kaçtığı görüldü.

KADDAFİ RADYODAN SESLENDİ

Nerede olduğu bilinmeyen Muammer Kaddafi, gece geç saatlerde radyo aracılığı ile Libyalılara seslendi. Kaddafi, ”Saldırılar karşısında Ya zafer ya ölüm. Karargahtan ayrılmamız bir strateji gereğiydi.” diye konuştu.

ETİKETLER
#libya #kaddafi #radyo