Magazin
05 Eki 2022 08:57 Son Güncelleme: 05 Eki 2022 09:00

‘Kaçtı’ denilen Rus spiker Şanlıurfa'da çıktı! "Peygamberler şehrinin enerjisini..."

Rus devlet kanalının spikeri Yekaterina Andreyeva’nın ülkeden kaçtığı iddia edildi. Ünlü sunucu Türkiye’de olduğunu, İstanbul ve Urfa’yı gezdiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ilk günlerinde devlet kanalı ORT'de yapılan savaş karşıtı protesto büyük ses getirmişti. Kanalda editör olarak görev yapan Marina Ovsyannikova, haber bülteni sırasında elinde “Savaşa hayır” yazılı bir pankartla canlı yayına çıkmıştı. Ovsyannikova bu eylemi ile ilgili hakim karşısına çıktı.

‘DÖNECEĞİM’

Sözcü’nün aktardığına göre, protestoya tepkisiz kalan ünlü sunucu Yekaterina Andreyeva da eleştirilerden nasibini aldı. Önceki gün ise Andreyeva'nın Türkiye'ye kaçtığı iddiası ortaya atıldı. Ünlü sunucu sosyal medya hesabından Türkiye'de olduğunu doğruladı. Ancak ünlü sunucu İstanbul ve ‘peygamberler şehri' olarak nitelediği Şanlıurfa'yı gezdikten sonra Moskova'ya döneceğini duyurdu.

PROTESTOCU GAZETECİ DE EV HAPSİNDEN FİRAR ETTİ

Rus devlet kanalındaki eylemi yapan Marina Ovsyannikova da ortadan kayboldu. 44 yaşındaki Ovsyannikova'nın yaklaşık 2 aydır ev hapsinde tutulduğu Moskova'daki konutundan kızıyla birlikte kaçtığı ortaya çıktı. 10 yıl hapsi istenen ünlü gazeteci, en çok arananlar listesine girdi.