Dünya
26 Ağu 2021 18:07 Son Güncelleme: 26 Ağu 2021 22:40

Kabil Havalimanı dışında patlama! Hayatını kaybedenler var...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Havalimanı bölgesindeki patlamayı doğruladı, can kaybı hakkında bilgi vermedi. Reuters'a konuşan Taliban yetkilileri, en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Afganistan'ın Kabil Havalimanı'nda IŞİD tarafından saldırı düzenlenmesi riskine karşı ABD ve müttefikleri insanlara havalimanından uzak durma çağrısında bulunmuştu.

 Kabil Havalimanı dışında 2 ayrı patlamanın meydana geldiği bildirildi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, ölü ve yaralılara ilişkin henüz net bir bilginin olmadığını açıklandı.

 MSB: ZAİYAT YOKTUR

Milli Savunma Bakanlığı ise, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" açıklamasında bulundu.

 ABD'Lİ YETKİLİ: İNTİHAR SALDIRISI

ABD Başkanı Joe Biden'ın patlamaya ilişkin bilgilendirildiği belirtildi. ABD'li bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre, patlamanın intihar saldırısı olduğunu belirtti.

 Pentagon Sözcüsü John Kirby ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu an için ölü veya yaralı olup olmadığının bilinmediğini duyurdu.

 TALİBAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cihatçı Taliban, patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada, aralarında çocuklarında olduğu 13 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.