Dünya
16 Ağu 2021 14:50 Son Güncelleme: 16 Ağu 2021 15:01

Kabil Havaalanı'nda korkunç görüntü! Uçağın tekerleğinden insanlar düştü

Kabil Havaalanı'nda Taliban'dan kaçmak isteyen insanların yarattığı kaos sürerken gelen son görüntü kan dondurdu. Uçağa binemeyen 2 kişi tekerleklere yerleşti, uçak havaalanınca bu kişiler düşerek yaşamını yitirdi. Uçağın kalkışından hemen önce çekilen bir başka görüntüde ise bir çok kişinin uçağın kanatlarına binmeye çalıştığı görüldü.

Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi sürerken, birçok ülke vatandaşlarını ve büyükelçilik personelini tahliye etmeye devam ediyor. Tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanı'nda tüm ticari uçuşlar askıya alınırken, tahliye anlarında çıkan izdiham can kaybına neden oldu.

UÇAĞIN TEKERİNE VE KANATLARINA TUTUNDULAR

Yoğunluğun sabah saatlerinde arttığı havaalanında sivillerin pistte toplandığı görülürken, uçağa binemeyenler canlarını tehlikeye atıp kanatlara ve tekerleklere tutundular. Son görüntü o anlara dair oldu.

UÇAKTAN EVLERİN ÜSTÜNE DÜŞTÜLER
Uluslararası basına yansıyan görüntülerde, uçağın tekerlek bölgesine tutunarak kaçmaya çalışan 2 Afgan vatandaşın civardaki evlerin üzerine düştüğü görüldü.

Bir çok kişi de uçağın kanatlarına binmeye çalıştı.

Taliban ise Kabil Uluslararası Havalimanı'nın girişine gelerek, halktan evlerine dönmesini istedi ve şu anda uçuş yapılmayacağını açıkladı. Kara yoluyla diğer vilayetlere gitmek isteyenlerin de araç bulmakta çok zorlandığı, taşıma ücretlerinin iki katına çıktığı ifade ediliyor.