Gündem
09 Mayıs 2014 18:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Jüri tepki göstermişti, yarışmacılar ilgiyle izledi!

Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci finalinde Avusturya temsilcisi Conchita Wurst upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar giysileriyle izleyicilerden büyük ilgili gördü.

Bu yıl 37 ülkenin katılımıyla 59'uncusu yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali gerçekleştirildi. Özellikle Avusturya temsilcisi Conchita Wurst izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar giysileriyle Avusturya temsilcisi Conchita Wurst özellikle Rusya, Belarus ve Ermenistan temsilcilerinin tepkisini çekmişti.

Kopenhag Limanı civarında daha önce tersane olarak kullanılan ve yarışma için yeniden düzenlenen Refshaleöen B&W Hallerne'deki ikinci yarı finalde Malta, İsrail, Norveç, Gürcistan, Polonya, Avusturya, Litvanya, Finlandiya, İrlanda, Belarus, Makedonya, İsviçre, Yunanistan, Slovenya ve Romanya temsilcileri sahne aldı. Danimarka kamu yayıncı kuruluşu DR tarafından organize edilen Eurovision'da, sahneye ilk Malta temsilcisi Firelight, son olarak da Romanya temsilcisi Paula ve Ovi ikilisi çıktı. Polonya ekibi ise sahne şovuyla dikkati çekti. İkinci yarı final sonucunda 15 ülkeden İsviçre, Slovenya, Polonya, Romanya, Norveç, Yunanistan, Malta, Beyaz Rusya, Finlandiya ve Avusturya temsilcileri 10 Mayıs'ta yapılacak finale kaldı.

Böylece ilk yarı finalden geçen Karadağ, Macaristan, Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, San Marino, Ukrayna, Hollanda, İsveç ve İzlanda ile 20 ülke finale kalmış oldu. Bu ülkeler ile kurallar gereği doğrudan finalde yer alan İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ile ev sahibi Danimarka da finalde yarışacak. Bu yıl konuk ülke olarak organizasyona yarışma dışı davet edilen Avustralya'nın temsilcisi Jessica Mauboy da ikinci yarı finalde program arasında sahne alarak, şovunu sergiledi. Finale çıkan ülkelerin temsilcileri, daha sonra basın toplantısına katılarak duygularını dile getirdi.