Spor
13 Şub 2023 21:16 Son Güncelleme: 13 Şub 2023 22:50

Josef de Souza evlat edineceğini açıklamıştı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yanıt geldi

Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Josef de Souza, enkaz altından çıkarılan Arda Can ve Cenk ile bir araya gelerek destek olmuştu. Ziyareti sonrasında sosyal medyadan bir paylaşım yapan tecrübeli futbolcu, depremde ailesini kaybetmiş 1 kız çocuğunu evlat edinmek istediğini açıklamıştı. Souza'nın paylaşımı sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Beşiktaşlı futbolcu Josef de Souza, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerden Mersin'e gelen afetzedelerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, Mersin'e gelen Souza, Yenişehir Fuar Alanı'ndaki depremzede çocukları ve ailelerini ziyaret etti. Souza, aileler ve çocuklarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Depremzedelere moral veren Souza, onlarla fotoğraf çektirdi. Tecrübeli futbolcu, alanın depremzedeleri en iyi şekilde ağırlayacak şekilde hazırlandığını belirtti.

"BU ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMAYIN"

Çalışanlara ve gönüllü destek verenlere teşekkür eden Souza, "Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor, bunu gördüm. Tüm Türkiye'ye mesaj vermek istiyorum; bu çocuklara sahip çıkın, onlar hepimizin çocukları. Ben de 4 erkek çocuk babasıyım. Onlar da her an babasız kalabilirler. Tüm Türk halkından istediğim şey, onları yalnız bırakmayın." ifadelerini kullandı.

"BİR KIZ EVLAT EDİNMEYE KARAR VERDİM"

Josef de Souza, depremde ailesini kaybetmiş 1 kız çocuğunu evlat edinmek istediğini açıklamıştı.

Brezilyalı oyuncu, "Eşimle yaptığım konuşmada tüm bu sürecin sonunda mümkünse bir kız evlat edinmeye karar verdim. Elbette bunu tüm yasal sorumluluklarını yerine getirerek ve iyice araştırılarak yapmak isteriz. Ama öncelikle tüm çocuklarımıza iyi bakılabilecek yetimhaneyi birlikte kurabilmemiz için aylık destek verebilecek olan arkadaşlarıma ihtiyacım olacak." ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIKTAN YANIT GELDİ

Souza'nın sosyal medyadan yaptığı bu paylaşımın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bakanlık, depremde ailesini kaybeden çocukların evlat edinmesinin şu an için mümkün olmadığını açıkladı.

İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama;

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Josef de Souza isimli futbolcunun depremzede bir kız çocuğunu evlat edindiğine yönelik haberler üzerine bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Deprem nedeniyle aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklarımız kuruluş bakımına alınarak her türlü ihtiyaçları karşılanmaktadır. Afetzede çocuklarımızın biyolojik aile ve yakınlarına ulaşılması için il müdürlüklerimizce çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.
Bu nedenle depremden etkilenmiş çocuklarımızın şu aşamada evlat edinilmesi mümkün değildir. Söz konusu futbolcunun evlat edindiği yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."