Spor
20 Şub 2023 11:30 Son Güncelleme: 20 Şub 2023 11:32

Jorge Jesus'tan üçlü savunmaya dönüş sinyali

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük ile oynadıkları özel maçta sezonun geri kalan kısmı için olumlu sinyaller verdi.

Fenerbahçe, lige dönüş öncesi hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile karşılaştı.

Sarı lacivertli futbolcuların özel maçtan çok lig mücadelesini andıran Karagümrük karşılaşmasında hazır, istekli ve futbola konsantre gözükmesi teknik heyeti sevindirdi.

Teknik direktör Jorge Jesus, 16 gün sonra ilk kez maç yapan takımını üçlü defans sistemiyle oynattı.

Hürriyet'in haberine göre; iki puan kaybedilen Adana Demirspor karşılaşmasından sonra deprem felaketiyle sarsılan ve 16 gün aradan sonra ilk kez maç yapan Fenerbahçe’nin Karagümrük karşısında hazır, istekli ve yeniden futbola konsantre gözükmesi başta Jesus olmak üzere teknik heyeti sevindirdi.

SAKATLIKTAN DÖNÜŞLER SEVİNDİRDİ

Maçın en önemli yanı 15 Eylül’de Rennes karşılaşmasında direğe çarparak ciddi şekilde sakatlanan Luan Peres’in, 8 dakika denendiği Kasımpaşa maçının ardından 5 ay sonra ilk kez ilk 11’de başlamasıydı.

Jesus, bu hazırlık maçında kaleciden forvete kadar takımda 10 değişiklik yaptı fakat sahada değişmeyen tek isim Luan Peres oldu. Dünya Kupası ve deprem felaketleri nedeniyle lige verilen aralarda Joao Pedro da ağır sakatlığı atlattı ve Vavacars Fatih Karagümrük karşısında ilk kez 15 dakika süre aldı.

Jesus, grip olan Mert Hakan, Arda, Samet ve Oosterwolde’yi Karagümrük karşısında oynatmadı. Portekizli çalıştırıcı, Oosterwolde olmadığı için takımı Serdar Aziz-Szalai-Luan Peres üçlü defansıyla oynattı.