Johnny Depp-Amber Heard arasındaki davaya damga vuran 10 an!

Ünlü aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki davada sona yaklaşıldı. Artık mahkemenin kararı bekleniyor. ABD'nin Virginia eyaletinde görülen davada jüri üyeleri ve mahkemedekiler altı haftadır, çiftin mutsuz biten evliliği hakkında sevimsiz detaylar dinledi. Davanın en kritik anları listelendi.

Johnny Depp-Amber Heard arasındaki davaya damga vuran 10 an! - Sayfa 1

'Karşılıklı taciz' Bazı izleyiciler Heard ve Depp arasındaki ilişkiyi bu iki kelime ile tarif edebilir. Bu tanım çiftin eski evlilik terapisti Dr. Laurel Anderson'ın Depp'in isteği üzerine jüriye dinletilen ifadesinde geçiyor. Dr. Anderson, Depp ve Heard'ü evli oldukları 2015 yılının Ekim ve Aralık ayları arasında gördüğünü söylemiş; çiftin şiddet içeren bir ilişkisi olduğunu ve kavgaların genellikle Heard'ün kışkırtmasıyla başladığını belirtmişti. Depp'in Heard ile tanışana kadarki partnerleriyle şiddet içeren ilişkiler yaşamadığını ifade eden Dr. Anderson, "Amber Heard'de onu tetikleyen bir şey vardı. Onları birbirini karşılıklı taciz eden bir çift olarak gördüm" demişti. Terapist mahkemede ayrıca birden fazla kez Heard'ün, Depp'in kavga ederken yanından ayrılmasını engellemek için, şiddete yöneldiğini söyledi: "Kendisine saygı duyulmadığını hissederse kavga başlatmak onun için bir gurur meselesiydi".

111
Johnny Depp-Amber Heard arasındaki davaya damga vuran 10 an! - Sayfa 2

Dava süresince en az dört gün Depp'in eski mesajları ve emailleri eski eşine karşı tavrını göstermek için kullanıldı. Depp'in 2013'te İngiliz aktör Paul Bettany ile mesajlaşırken, Heard'ü boğmaktan ve yakmaktan söz etmesi, "(Heard'ün) öldüğünden emin olmakla" ilgili yazışması da bunlardan biriydi. Aktör bu mesajlaşmalardan "utandığını", anlamsız bir şaka olduğunu ve bunları gerçekten yapmayı düşünmediğini belirtti.

211
Johnny Depp-Amber Heard arasındaki davaya damga vuran 10 an! - Sayfa 3

Depp'in tanığı olarak ifade vermeye çağırılan adli psikolog Dr. Shannon Curry, jüri üyelerine Heard'ün iki tür kişilik bozukluğu (borderline ve histrionik) olduğunu söyledi. Dr. Curry, Aralık 2021'de Heard ile yaklaşık 12 saat geçirdiğini, zihinsel sağlık testleri yaptığını ve tıbbi kayıtlarını inceledikten sonra bu sonuca ulaştığını belirtti. Borderline kişilik bozukluğunun bir istikrarsızlık hastalığı olduğunu ve "çok fazla öfke, daha az güçlü insanlara karşı gaddarlık ve dikkat çekme isteği ile kendisini gösterdiğini" söyleyen Dr. Curry, davranışların "temelde terk edilme korkusu tarafından yönlendirildiğini" ifade etti, "Bunun olmasını önlemek için umutsuz girişimlerde bulunurlar" dedi. Ancak onun teşhisleri, Heard'ün tanık olarak çağırdığı psikolog Dr. Dawn Hughes tarafından reddedildi. Dr. Hughes, onun Depp'in uyguladığı şiddet sonrası travma kaynaklı stres bozukluğu yaşadığını aktardı.

311
Johnny Depp-Amber Heard arasındaki davaya damga vuran 10 an! - Sayfa 4

Mahkeme boyunca jüri üyeleri, Depp'in madde kullandığıyla ilgili iddiaları da dinledi. Depp, 2014'teki opioid Oxycodone (kırmızı reçete ile satılan, çok güçlü bir ağrı kesici) detoksundan sonra Amber Heard'le ilişkisi boyunca çoğu zaman ilaç etkisinde olmadığını anlattı. Ancak Heard'ün tanımladığı Depp daha farklıydı: Heard defalarca bırakmasını istese de Depp alkol ve uyuşturucu kullanıyordu, kokain ve ağrı kesici gibi madde kullanımı nedeniyle tacizkar oluyor, kendinden geçiyor ve birçok olayı da hatırlamıyordu. Heard'ün anlattığına göre bu tarz bir olay çocuklarıyla birlikteyken de yaşandı. Uzun dönem aktörün Bahamalar'daki özel adasının yöneticiliğini yapan tanığın ifadesine göre, Depp oğlunun olduğu bir gün kendinden geçerek kumsalda uyuyakalmıştı. Depp ise ilaç kullanımını itiraf etti ancak olayların çarpıtıldığını, hiçbir zaman fiziksel şiddet noktasına varmadığını, ayrıca Heard'ün de alkol ve bazen de uyuşturucu kullandığını söyledi.

411