Gündem
21 Mar 2021 08:48 Son Güncelleme: 21 Mar 2021 09:12

Joe Biden’ın düşüşüne Beyaz Saray'dan resmi açıklama!

ABD Başkanı Joe Biden'ın uçak merdivenlerinde dengesini kaybetmesiyle ilgili Beyaz Saray 'rüzgarın etkisi' açıklaması yaptı. Sosyal medyada fotomontajlı görseller paylaşılarak “Kamala Harris’in başkan olmak üzere olduğunu anladığı an” ifadeleri kullanıldı...

ABD Başkanı Joe Biden’ın (78) uçak merdiveni basamaklarını çıkarken üç kez dengesini kaybetmesi dünyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada alay konusu olan Biden'ın düşüşü ile ilgili Beyaz Saray açıklama yaptı. Beyaz Saray olayı ‘şiddetli rüzgâra’ bağladı. 

Amerika, Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentine ziyareti öncesi görüntülenen Joe Biden’ın başkanlık uçağı Air Force 1’in merdivenlerinde üç kere ayağının takılmasını konuşuyor. ABD’li yetkililer düşmeyi rüzgârın etkisiyle açıklamaya çalışırken, Trump’ın oğlu Donald John Trump Jr., sosyal medyada “Rüzgâr değildi, millet” diye yazdı.

RÜZGARLI HAVA KOŞULLARI 

Biden’ın düşüşü ABD medyasında ve sosyal medyada gündem olurken, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden’ın merdiven basamaklarında ayağının takılmasına ‘rüzgârlı hava koşullarının’ sebep olduğunu söyledi. Önceki gün meydana gelen olayla ilgili konuşan Sözcü Jean-Pierre, “Dışarısı çok rüzgârlıydı. Ben, kendim basamaklardan düşecek gibi oldum” dedi. Başkan Biden’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu da ekledi. Biden merdivenleri çıktığı sırada rüzgârın hızı saatte 19 mil (30.5 kilometre) ölçüldü. Uluslararası Beaufort Ölçeği’ne göre bu hız, “şiddetli rüzgâr” olarak sınıflandırılıyor.

TRUMP’IN OĞLU TİYE ALDI

Bununla birlikte görüntüler, ABD’de büyük yankı buldu. Biden’ın selefi olan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald John Trump Jr., Twitter’dan yaptığı montaj video ile Joe Biden’ı alaya aldı. Videoda “babası Donald Trump’ın golf sopasıyla vurduğu top, uçağın merdiven basamaklarından çıkan Başkan Joe Biden’a isabet ederek düşmesine” yol açıyordu. Trump Jr. mesajında da, “Rüzgâr değildi, millet” diye yazdı. Twitter’da başka pek çok sosyal medya kullanıcısı da olayı alaya aldı.

KAMALA HARRIS’E GÖNDERME

Paylaşımlardan birinde Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in neşeli bir pozu ile Biden’ın ayağının takılması, yan yana resmedildi. Montaj fotonun üzerinde de “Kamala Harris’in başkan olmak üzere olduğunu anladığı an” ifadesi yer aldı. İleri yaşından ötürü sağlığı durumu pek çok kez gündem olan ABD Başkanı Biden, geçen kasım ayında da köpeğiyle oynarken ayağını kırmıştı.