Gündem
07 Şub 2018 16:36 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:00

Jim Carrey'den Facebook'a karşı boykot çağrısı!

Komedyen Jim Carrey, elindeki Facebook hisselerini satacağını ve diğer yatırımcıların da aynısını yapması gerektiğini açıkladı

ABD’li ünlü komedyen Jim Carrey ayrıca bir yatırımcı ve sahip olduğu hisseler arasında Facebook’ta yer alıyordu. Elindeki tüm Facebook hisselerini satacağını duyuran Carrey, sosyal ağın Rusya’nın ABD’deki seçimleri etkilemek için kullandığı reklamlardan kâr ettiğine dikkat çekerek diğer yatırımcıları da şirketi boykot etmeye çağırdı.

Facebook geçtiğimiz hafta açıkladığı çeyrek sonuçlarında, tarihindeki ilk kez kullanıcı kaybettiğini duyurmuştu. Daha öncesinde sosyal ağların topluma zarar verdiği ve kişileri mutsuzlaştırdığı yönünde çeşitli haberler yayınlanmıştı.

Dünyanın en büyük sosyal ağının en zor durumda kaldığı konu ise Rusya’nın ABD Başkanlık Seçimleri’ne etki etmek için Facebook reklamlarını kullanması olmuştu.

Komedyen Jim Carrey, Facebook’un hâlâ bu konuyla ilgili yeterli önlem almadığını ve Rusya’nın seçim sonuçlarını etkilemek için verdiği yalan haber reklamlarından kâr ettiğini belirterek, yatırımcıları sosyal ağın hisselerini satmaya davet etti.