Japon deprem uzmanından tsunami uyarısı! "Dalga yüksekliği 3 metreyi bulabilir"

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki "Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" açıklamasından bulundu.

Japon deprem uzmanından tsunami uyarısı! "Dalga yüksekliği 3 metreyi bulabilir" - Sayfa 1

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.

112
Japon deprem uzmanından tsunami uyarısı! "Dalga yüksekliği 3 metreyi bulabilir" - Sayfa 2

JAPON DEPREM UZMANINDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli'ne, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, konuşmacılar ve vatandaşlar katıldı. 

212
Japon deprem uzmanından tsunami uyarısı! "Dalga yüksekliği 3 metreyi bulabilir" - Sayfa 3

Düzenlenen programda konuşan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Kuzey Anadolu Fay hattı dünyadaki büyük fay hatlarından bir tanesidir. Endonezya ve Malezya'dan başlayarak Hindistan, Afganistan, Irak, Azerbaycan, Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya'ya gidiyor. Bu hat, uzun ve büyük bir fay hattı diyebilirim" ifadelerini kullandı.

312
Japon deprem uzmanından tsunami uyarısı! "Dalga yüksekliği 3 metreyi bulabilir" - Sayfa 4

"3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE TSUNAMİ OLABİLİR"
Depremin ardından tsunamilerin de meydana gelebileceğini belirten Moriwaki, Deprem nerede olabilir' diye soracak olursanız, öncelikle Kıbrıs'ın Güneyinde olabilir. Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Mesela bir bardağı salladığınızda küçük bir dalga meydana geliyor. Ama büyük bir kovayı salladığınızda dalga büyük oluyor. Bunun için Japonya'da meydana gelen depremlerde tsunami büyük oluyor. 

412