Dünya
29 Mar 2023 16:06 Son Güncelleme: 29 Mar 2023 16:07

Jakuzide dinlenen çifte puma saldırdı

Bir puma, ABD'nin Colorado eyaletinde eşiyle birlikte jakuzide dinlenen bir adama saldırdı. Adam hafif yaralandı. Olayın ardından arama çalışması başlatan yetkililer pumayı bulamadı.

ABD'nin Colorado eyaletinde bir puma, eşiyle birlikte jakuzide dinlenen bir adama saldırdı. Colorado Park ve Vahşi Yaşam Departmanı, pumanın adama saldırarak kafasına pençe attığını, çiftin pumaya su fırlattığını ve bağırdığını aktardı.

New York Post'un haberine göre, ismi açıklanmayan bir adam, 18 Mart'ta Chaffee Bölgesi'nde kiraladıkları evde yaşanan olay sırasında eşiyle birlikte jakuzide dinleniyordu. Çift, pumaya su fırlatıp bağırdıktan sonra kadın, bir el feneri alıp pumaya doğrulttu. Puma, çift bağırmaya devam ederken jakuziden uzaklaştı. Adamın başında oluşan çizikleri değerlendiren uzmanlar izlerin puma pençesiyle uyumlu olduğu sonucuna vardı. Yapılan açıklamada adamın yaraların hafif olduğu ve tıbbi yardım gerektirmediğini ifade edildi.

1990 YILINDAN BU YANA 24'ÜNCÜ SALDIRI
Gazetenin paylaştığı bilgilere göre, çifte saldırdıktan sonra olay yerinden ayrılan puma sonrasında bulunamadı. Çift ise aynı zamanda Colorado Park ve Vahşi Yaşam Departmanı çalışanı olan ev sahiplerini arayarak kendisini konu hakkında bilgilendirdi. 

Departmanda yaban hayatından sorumlu olarak çalışan Sean Shepherd, adamın aldığı yaraların küçük olduğunu, fakat yine de kurumun olayı 'ciddiye aldığını' ifade etti. Shepherd, "Sanırım puma adamın kafasının karanlıkta hareket ettiğini gördü ama jakuzideki insanları fark etmedi. Çift, ses yaparak ve ışık tutarak doğru olanı yaptı" dedi.  

Söz konusu olay, 1990 yılından bu yana yaralanmaya sebep olan 24'üncü puma saldırısı olarak kayıtlara geçti. Son olarak, Şubat 2022'de bir puma Colorado'da bir kişiye saldırmıştı.