Magazin
21 Oca 2014 13:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

İzzet Yıldızhan Bülent Ersoy'u topa tuttu; İkiyüzlü bir insan

Türk Halk Müziğinin sevilen ismi İzzet Yıldızhan Tv8'de ekrana gelen Salih Keçeci ve Pelin Çini'nin sunduğu Aramızda Kalsın'a konuk oldu.

Bülent Ersoy'la Show Tv ekranlarında şon programına birlikte başlayan fakat 2 bölüm sonra programdan kendi isteğiyle ayrılan İzzet Yıldızhan, yaşananların perde arkasını anlattı.
Saygısından ve ahlak anlayışına uymadığı için bu zamana kadar sustuğunun altını çizen Yıldızhan, 'Programın yapımcısı konuştuğu ve benim söylemek istediklerimi anlattığı için konuşmaya karar verdim' diyerek tabiri caizse açtı ağzını yumdu gözünü.

Ahlak gereği sustum

Ben konuşacak olsaydım programdan ayrıldığımda konuşurdum. Ahlak gereği sustum. İkinci bölümde ayrıldım programdan. Bugüne kadar konuşmadığım şeyleri burada anlatacağım.

Bülent Ersoy televizyonculuğu bilmez

Benim söylediğim 'dokum tutmadı' cümlesinin içinde her şey vardı. Bülent Ersoy televizyonculuğu bilmez. Çok iyi bir sanatçıdır ama televizyonculuğu bilmez. Ben 11 sene Tv programı yaptım. Ben bu idareyi yaparım, paslar atarak onun sanatçılığını ön plana çıkarırım diye düşünüyordum. Bu fikir benden çıktı aslında. Show Tv başlarda Bülent Ersoy zor bir insan yapamayız diyordu.

Bülent Ersoy'un benden tek fazlası yaşı

Çok geçimsiz bir insan. Repertuar yaparken bile geçimsiz. Ortak bir program yapıyoruz. Onun benden ne fazlası olabilir ki. Fazlası varsa o da sadece yaşıdır. Repertuarı düzenlerken de bir çıkıyoruz bambaşka bir akış oluşturuyor. Bir şarkı söylemesi gerekirken 3-4 şarkı söylüyor üst üste. Mikrofonu attığında ben nasıl tepkiler aldım. İnsanlar eleştirdi beni. Mikrofonu gidip neden yerden aldın dediler.

İkiyüzlü bir insan

Bülent Ersoy'un ikinci bir yüzü var. Bülent Ersoy ikiyüzlü bir insan, ben onun samimiyetine asla inanmıyorum. Yapımcısı benim sustuğum, söylemediğim şeyleri söylediği için ben bunları açıklıyorum. Ben yapımcıyla da görüşmüyorum. Onun dostuydum, 20 yıllık kardeşimdi benim. Ama onunla da dostluğumuz bitti. Çünkü Bülent Ersoy böyle bir insan, Yapımcı Fevzi Siverek ile arkadaşlığımızı bitirdi. Yapımcının söylediği gibi bence de Bülent Ersoy zavallı bir insan.

Kendi başına hareket bedemiyor

Sanatsal yönden gerçekten Diva ama kendi başına hareket edemeyen bir insan. Diyelim bir parça belirleyeceğiz. Telefon açtığı bir kaç kişi oluyor. Olumsuz yorumlar olunca işler karışıyor. Karar mercii olamıyor. Benim hangi şarkıyı söyleyeceğime, ne yapamacağıma kimse karar veremez. Menajer menajerliğini, basın danışmanı basın danışmanlığını yapar. Çevresindeki seslerin hepsini dikkate alıp kafasını karıştırıyor. Zavallılığı o Bülent Ersoy'un. Koskoca bir Diva'sın sen ama kendi başına kararlar alamıyorsun.

Egosunu yenmesi lazım

Beni diskalifiye edebilmek için ne oyunlar oynadı. Fevzi Siverek'le aramızı bozdu. Bülent Ersoy'un egosunu yenmesi lazım, biraz mütevazi olması lazım. Hayatımda benim için ilk sırada hiçbir zaman para olmadı. İlk sırada hep kişiliğim oldu benim için. Ben kendim ayrıldım ve ayrılınca gönül koydum. Ben yapımcısı açıklamalar yaptı diye suskunluğumu bozdum. Ben tamamen tesadüfen geldim programa. Dün bu olaylar gerçekleşti. Ben de suskunluğumu bozmaya karar verdim, insanlar reklam yapıyor demesin diye Bülent Ersoy'la ve egosuyla 96'da tanıştım. Bir şarkı söyledim ve feryat figan kopardı 'Hemen bunu kovun' diye.