Gündem
08 Oca 2011 21:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

İZMİR'DE YARGI VE GÜVENLİK MUHABİRLERİ DERNEK ÇATISINDA BİRLEŞTİ!

İzmir'de basın tarihinde bir ilki gerçekleştiren 13 kurucu üyenin başvurusuyla başlayan süreç sonunda, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği kuruldu.

İzmir'de çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan, polis, jandarma ve adliyedeki olayları takip ederek haber haline getiren gazete ve televizyon muhabirleri, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği çatısı altında biraraya geldiler.
İzmir'de basın tarihinde bir ilki gerçekleştiren 13 kurucu üyenin başvurusuyla başlayan süreç sonunda, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği kuruldu. İzmir'de yıllardır bu alanda çalışan gazetecilerin hedefledikleri ancak türlü gerçekleştirilemeyen dernek çalışmasını tamamlayan, yargı ve güvenlik muhabirleri, önceki gün 35 üyenin katılımıyla ilk genel kurul toplantısını İsmira Hotel'de gerçekleştirdi. Görevde oldukları için katılamayacaklarını bildiren muhabirlerin dışında katılanlarla oluşturulan ilk toplantı da, genel kurul, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği, ilk yönetim kurulunu seçti. Yılların deneyimli yargı muhabiri olan ve halen Yeni Asr Gazetesi'nin yargı muhabiri olarak görev yapan Ali Eyce'nin hazırladığı yönetim kurulu listesi, genel kurul tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Yıllardır girişilen ancak bir türlü başarılamayan derneğin kurulmasını ve genel kurul yapmasını takdirle karşılayan duayen polis ve adliye muhabirlerinin konuşmaları, genel kurulda duygu dolu anlar yaşattı. Yıllarını polis muhabirliği görevini yaparak geçiren ve bu alanda haklı bir ekol sahibi olan Hürriyet Gazetesi'nin emektar muhabiri Reşit Çağlıyangil, divan başkanlığı da yaptığı genel kurulda, bugüne kadar sayısız kurma çalışmasına rağmen bir türlü kurulamayan bu derneğin, kuruluşunde emeği geçen bütün herkese teşekkür etti. Çağlıyangil, "Genel kuruldaki özellikle genç arkadaşlara sesleniyorum, derneğinize sahip çıkın. Bu dernek yaptığımız işin onurunu koruyacak, gücünü gösterecek yeğane yerdir" dedi. Genel kurul üyeleri, daha sonra yargı muhabiri Ali Eyce'yi derneğin başkanlığına, Habertürk Gazetesi polis muhabiri Neşet Dişkaya, Star Gazetesi polis muhabiri Arda Yavuz, Bugün ve Kanaltürk muhabiri Şeyda Burcu İkiz ve Yeni Asır polis muhabiri Fatih Şendil'i ilk yönetim kurulu olarak seçti. Derneğin Denetim Kurulu'na ise Anadolu Ajansı polis muhabiri Serdar Yılmaz, Doğan Haber Ajansı polis muhabiri Turaç Top ve Cihan Haber Ajansı'ndan Özdemir Özkan seçildi. Seçilen yönetim kurulu adına teşekkür konuşması yapan İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eyce ise, yıllardır düşünülen ama yeni kurulan bir dernek olarak ilk amaçlarının derneğin kamusal ve sosyal alanda tanıtılması ve çalışanların yine bu alanlarda karşılaştığı mesleki sorunları asgariye düşürmek olduğunu belirtti.