Gündem
14 Eki 2015 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

İzmir'de Sabah Grubu'na çirkin saldırı! "Burayı kan gölüne çeviririz"

İzmir'de Turkuvaz Medya Grubuna bağlı yayın organlarının bulunduğu binaya girmeye çalışan grup, yumurta ve boyayla saldırıda bulundu.

İzmir Çankaya'daki Gaziosmanpaşa Bulvarındaki içinde Sabah ve Yeni Asır gazetelerinin de bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu binasının önüne gelen bir grup, turnikelerin üzerinden atlayıp zorla içeri girmeye çalıştı.

Bu kişilerle kendilerini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

"BURAYI KAN GÖLÜNE ÇEVİRİRİZ"
Halkevleri’ne bağlı Kollektif Öğrenci Örgütlenmesi üyesi oldukları tespit edilen saldırganlar, "Burayı kan gölüne çeviririz" diye tehditler savurarak duvarlara kırmızı boya attı.

Gruptakiler, binaya yumurta ve boya attı. Medya grubunun yayın organlarından Yeni Asır gazetesini yırtan gruptakiler, polis çağrılması üzerine olay yerinden uzaklaştı.

Grubun binaya girmeye çalışması, yumurtalı ve boyalı saldırısı iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Olay yerine gelen polis, 11 kişi oldukları belirlenen saldırganların kimliklerini tespit için çalışma başlattı.



"GAZETEMİZ HEDEF GÖSTERİLDİ"
Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla dün düzenlenen protesto yürüyüşünde, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın konuşmasında Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini hedef gösterdiğini söyledi.

Bursalı, şöyle konuştu:

"Türkiye daha cumartesi günü bir terör olayı yaşadı. Saldırıda 97 canımızı yitirdik, hepimiz aynı oranda üzüldük, aynı acıyı yaşadık. Biz dün 'Birlik olma günü' manşetiyle çıktık. Teröre karşı hepimiz el ele vermeliyiz ki terörü yapanlar amacına ulaşamasın istedik. Ama DİSK'in Ege Bölge Temsilcisi terörü, PKK'yı lanetleyeceğine elinde Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak Gazetelerini sallayarak bizi hedef gösterdi. Bu saldırının faili bellidir. Olayın faili, dün Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla yapılan toplantıda gazetemizi hedef gösteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarıdır."

"CHP'DEN KİMSE SALDIRIYI KINAMADI"
Yaşanan olaylar sonrası AK Parti ve MHP'li birçok milletvekili ve parti yöneticisinin kendilerini arayarak üzüntülerini ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini belirten Bursalı, "Basın özgürlüğü deyince mangalda kül bırakmayanlar, gazeteciler cemiyeti nerede, gazeteci kökenli milletvekilleri nerede? Özellikle CHP'li milletvekillerine sesleniyorum, daha CHP'den hiçbir kimseden 'Bu olayı kınıyoruz' mesajı duymadık" diyerek tepkisini dile getirdi.