Gündem
10 Tem 2023 22:02 Son Güncelleme: 11 Tem 2023 00:59

İzmir'de alevler evleri sardı, yazlıklar boşaldı!

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, "Vatandaşlar karadan ve denizden tahliye ediliyor" dedi. Tatil sitesinde bulunan toplam 4 ev hasar alırken, 1 evin tamamen yandığı öğrenildi. Öte yandan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki 18 uçak seferi saat 21.00'a kadar iptal edildi. Aliağa'daki yangın saatler sonra kontrol altına alındı.

Havaların ısınmasıyla İzmir'de 2 noktada orman yangını çıktı. Aliağa ve Menderes ilçelerinde ekipler alevlere müdahale ederken Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HAVADAN VE KARADAN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Yangın, saat 13.45 sıralarında Çaltılıdere Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Saat 14.00 sıralarında yangına ilk müdahale gerçekleştirilirken, alevleri söndürmek için havadan ve karadan çalışma yürütülüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 6 helikopter, 21 arazöz, 6 su ikmal aracı, 9 iş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 300 personel, alevlere karşı mücadele ediyor. Bölgede 2 toma, 4 su tankeri, 2 Sahil Güvenlik botu, 2 AFAD ekibi ve 3 ambulans da görev alıyor.

ALEVLER YERLEŞİM YERİNE SIÇRADI

Öte yandan meydana gelen yangında alevler bir sahil sitesine de sıçradı. Yangının buraya sirayet etmesi sonucu vatandaşlar denizden ve karadan tahliye edilirken, yangının 4 eve hasar verdiği bir evinde tamamen yandığı öğrenildi. Yangında evi tamamen yanan ve kullanılamaz hale gelen vatandaş Kemal Erkek, "Evde tek başımayken alevlerin sesini duydum ve kendimi dışarı attım. Çok büyük bir korku yaşadık. Evimiz ne yazık ki tamamen yandı ve kullanılamaz hale geldi ama buna şükür canımızı kurtardık" açıklamasında bulundu. Tahliye edilen vatandaşlar, tehlikenin geçmiş sonucu yeniden evlerine döndü.

Yerleşim yerindeki alevler, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilirken şiddetli rüzgar sebebiyle yön değiştiren yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

MENDERES'TE DE MÜCADELE SÜRÜYOR

Öte yandan İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına da ekiplerin müdahalesi sürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 6 helikopter havadan, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 İş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel, alevlere müdahale ediyor. Toplamda her iki yangına 8 uçak, 11 helikopter, 52 arazöz, 18 su ikmal aracı, 17 iş makinesi, 8 ilk müdahale ekibi ve 660 personel müdahalede bulunuyor.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan dumanların ardından, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki 18 uçak seferi saat 21.00'a kadar iptal edildi. Seferlerin iptal olması dolayısıyla çok sayıda vatandaşın havalimanındaki endişeli bekleyişi ise sürüyor.

ALİAĞA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Alınan bilgiye göre, Çaltıdere Mahallesi'nde saat 13.45'te çıkan orman yangınına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 6 helikopter 21 arazöz ve çok sayıda yangın söndürme ekibi müdahale etti. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yanan bölgelerden görüntüler: