Gündem
22 Ara 2013 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden yılbaşı balosu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılbaşı Balosu, yaklaşık 600 cemiyet üyesinin ve eşlerinin katılımıyla Kuşadası Fantasia Otel’de yapıldı.

Konaklamalı ve iki ayrı gece olarak organize edilen Balo’nun ilk gününde meslekte 50 yılı dolduran ve 70 yaşını aşan 9 cemiyet üyesi gazeteciye 2013 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü verildi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel hale getirdiği Yılbaşı Balosu organizasyonuyla bir araya gelen eski ve yeni kuşak gazeteciler bütün bir yılın stresini atma imkanı buldular. Gecenin ortak temennisi ise cezaevindeki gazetecilerin yeni yılı evlerinde aileleriyle birlikte karşılaması, yeni yıla özgür girmesi oldu.
Gecenin sürprizi ise ailesiyle birlikte tatil yaptığı için baloya katılamayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dan geldi. Aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Mustafa Balbay, telefon bağlantısıyla katıldığı gecede meslektaşlarına iyi yıllar dileklerini iletti. Balbay, “Salondaki herkesi yürekten selamlıyorum. Aranızda olmayı gerçekten isterdim ama bilin ki hep gönül gönüleyiz, yürek yüreğeyiz. Ve bundan sonra da bu dostluk, bu beraberlik hiç bozulmayacak. Biz koşarken arkaya bakan, koşarken sağa sola bakan kişiler insanlar değiliz. Hedefe bakan insanlarız. Benim de şuanda içimde daha güzel bir Türkiye için ne yapmak gerekir sorusuna yanıt aramak var. Hep birlikte yepyeni bir Türkiye yaratacağız” dedi.

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel de, 2014 yılının dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini dileyerek, cezaevindeki bütün gazetecilerin özgür kalmasını istedi. Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin saygın üyelerinden biri olan Mustafa Balbay’a kavuştuklarını ancak halen cezaevinde çok sayıda gazetecinin bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
“Burada 5 yıl boyunca sürekli andığımız, özgürlük dilediğimiz, üyemiz Mustafa Balbay cezaevinden kurtuldu. Mustafa Balbay gibi cezaevinde yatan bütün gazetecilerin özgür kalmasını ve o gazetecilerin yeniden görevlerinin başında olmasını diliyorum. Onlar için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü onlar hiç kimsenin malına el uzatmadı. Yetim hakkı yemedi. Onların evinde kasalar, ayakkabı kutuları yok. Onlar ellerine ne silah aldılar, ne de kirli bir işe bulaştılar. Onların ellerinde yalnızca kalemleri var. Alınları ak. Mustafa Balbay gibi Tuncay Özkan’ın, Hikmet Çiçek’in, Turan Özlü’nün, Deniz Yıldırım’ın ve diğer bütün gazetecilerin özgür kalmasını istiyoruz. 2014 yılının birlik, beraberlik içinde kardeşlik, barış ve özgürlük yılı olmasını diliyoruz.”
Başkan Atilla Sertel, cemiyet üyelerine iyi yıllar dileklerini ileterek, Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü alan gazetecileri kutladı.

DUAYEN GAZETECİLERE ÖDÜL
Sertel’in konuşmasının ardından meslekte 50 yılı dolduran veya 70 yaşını aşan 9 Cemiyet üyesine 2013 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülleri takdim edildi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2013 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü alan gazeteciler şöyle: “Bora Uçar, Cafer Demiral, Mehmet Hızal, Tayfur Göçmenoğlu, Ahmet Yener Özkesen, Ertuğrul Kale, Hasan Bayraktar, Selamettin Bayındır, Ahmet Fikret Kalmuk.”
Ödül töreninin ardından Cemiyet Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri geceye özel hazırlanan yeni yıl pastasını birlikte kesti.



KİMLER KATILDI?
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İZFAŞ Genel Müdür vekili Mehmet Şakir Örs, CHP Parti Meclisi üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Merih Ak, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü Mesut Kezer, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz ile cemiyet üyeleri ve eşleri katıldı.