Kültür Sanat
21 Haz 2022 10:24 Son Güncelleme: 21 Haz 2022 10:28

İzmir Film ve Müzik Festivali ödülleri belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği İzmir Film ve Müzik Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalin Ulusal Yarışmasında Kristal Flamingo ‘En İyi Film Ödülü’ yönetmen Tufan Taştan’ın ‘Sen Ben Lenin’ filmi layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan filmin yönetmeni Tufan Taştan, "Öyle günlerden geçiyoruz ki buradan neyi ansam, hangi hikayeyi anlatsam biraz eksik kalacak gibi. O yüzden bu ödülü bugünlerde karanlığı görenlere, karanlıkta görenlere ve karanlığa rağmen şarkı söylemeye devam edenlere ithaf ediyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali sona erdi. Festivalde en iyi film ödülüne Sen Ben Lenin layık görüldü. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan ödül gecesinin sunuculuğunu oyuncu Şenay Gürler yaptı. İtalyan müzik grubu Nino Rota Ensemble geceye katılanlara müzik şöleni yaşattı.

Jüri ve festival ekibine teşekkür eden Tufan Taştan, ödül konuşmasında şunları söyledi:

“Bir Ankaralı olarak İzmir’e çok teşekkür ediyorum. Çok değerli bir ödül, bu jüriden almak ayrıca değerli. Öyle günlerden geçiyoruz ki hani buradan neyi ansam, kime selam söylesem ya da hangi hikayeyi anlatsam biraz eksik kalacak gibi geliyor bana. O yüzden bu ödülü bugünlerde karanlığı görenlere, karanlıkta görenlere ve karanlığa rağmen şarkı söylemeye devam edenlere ithaf ediyorum."

ÖDÜL ALAN YAPIMLAR
Festivalin Onur Ödülleri bu yıl müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli ile Polonyalı besteci Zbigniew Preisner'e verildi. 

Festivalin Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü, ırkçılık karşıtı yapıtlarıyla tanınan Cezayir asıllı Roman kökenli Fransız yönetmen Tony Gatlif'e verildi.

Sinemaya ses mühendisi ve yapımcı olarak çok sayıda yapıt kazandıran Necip Sarıcı emek ödülünü aldı. 

Besteci Serdar Kalafatoğlu başkanlığında, yönetmen ve müzisyen Nezih Ünen, sinema ve televizyon yazarları Alican Sekmeç, Burak Göral, Elçin Yahşi, Özlem Özdemir ve Tuğçe Madayanti Dizici’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. 

Dijital Platform Dizisi En İyi Özgün Şarkı: Blue Tv’nin “Saklı’’ Dizisindeki “Derinlerde Saklı’’ şarkısı ile Sena Şener

Ulusal Kanal Dizisi En İyi Özgün Şarkı: Star TV ‘de yayınlanan NG Medya yapımı “Kaderimin Oyunu” dizisinin “Sana Çıkıyor Yollar” şarkısı ile Ender Gündüzlü

Dijital Platform Dizisi En İyi Özgün Müzik: Netflix yapımı “Uysallar” dizisi ile Sertaç Özgümüş

Ulusal Kanal Dizileri En İyi Özgün Müzik: Fox TV’de yayınlanan MF yapımın “Mahkum” dizisinin jenerik müziği ile Sertaç Özgümüş

Yönetmen Erden Kıral başkanlığında, Yönetmen Biket İlhan, Ebru Şeremetli, İzzet Öz, besteci Güldiyar Tanrıdağlı, oyuncu Selen Uçer ve opera sanatçısı Selva Erdener’den oluşan Jüri şu yapımları ödüllendirme kararı aldı:

En İyi Ses Tasarımı: Erdem Tepegöz’ün “Gölgeler İçinde” filmi ile Eli Haligua, Fatih Rağbet ve Besteci Greg Dobrowski

En İyi Özgün Film Şarkısı: Tufan Taştan’ın “Sen Ben Lenin” filmindeki “Ahmet Abi” şarkısıyla Barış Diri

En İyi Özgün Beste: Tayfun Pirselimoğlu’nun “Kerr” filmindeki özgün müzikle Nikos Kypourgos

En İyi Erkek Oyuncu: Emre Erdoğdu’nun “Beni Sevenler Listesi” ile Halil Babür ve Ferit Karol’un “Kumbara” filmindeki rolüyle Murat Kılıç

En İyi Kadın Oyuncu: “Kumbara” daki rolüyle Gülçin Kültür

Jüri Özel Ödülü: Tayfun Pirselimoğlu

En İyi Film: Sen Ben Lenin