Gündem
02 Oca 2013 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

İZMİR BASINI GENÇ YAŞTA ÖLEN FETHİ DOĞAN ÖNER'E AĞLIYOR!

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren gazeteci Fethi Doğan Öner, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni yıla dakikalar kala ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Yeni Asır Gazetesi Spor Servisi Sayfa Sekreteri, sarı basın kartı sahibi gazeteci Fethi Doğan Öner (36), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Fethi Doğan Öner için ilk tören uzun yıllardır emek verdiği Yeni Asır Gazetesi önünde gerçekleştirildi. Yeni Asır çalışanlarının ve gazeteci dostlarının katıldığı törende üzüntü ve gözyaşı hakimdi. Burada konuşan Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, çok sevdikleri çalışma arkadaşları Doğan Öner’i kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, “Doğan ve onun anıları bizimle birlikte daima yaşacak. Aynı kazada yaralanan eşi Nesrin ve oğlu Yiğit artık bizim emanetimiz. Yeni Asır ailesi olarak Doğan’ın emanetlerine sahip çıkacağız” dedi.

Daha sonra söz alan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de, “2013 yılına çok talihsiz, çok acı bir ölüm haberiyle girdik. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak çok genç yaşta kaybettiğimiz Doğan kardeşimizin isminin yaşatılması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Onun ismi en güzel yerlerde yaşayacak. Mekanı cennet olsun, onu asla unutmayacağız” diye konuştu.

Doğan Öner için daha sonra Hatay Çifteminareler Camii’nde de bir tören düzenlendi. Cenaze namazına başta İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Yeni Asır Gazetesi çalışanları, İzmir’deki gazete ve televizyonların temsilcileri, gazeteci dostları, ailesi, akrabaları ve çok sayıda seveni katıldı. Öner’in tabutunun üzerine gönül verdiği Göztepe Spor Kulübü’nün bayrağı örtüldü.

Öner’in cenazesi, Hatay Çifteminareler Camii’nde kılınan namazın ardından gözyaşları arasında Buca Kaynaklar Mezarlığı’na defnedildi.