Gündem
30 Mar 2010 16:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

İZİNLİ HIRSIZ MİNE KIRIKKANAT'I SOYDU!..

Cezaevinden çıkıp izin kullandığı gün yine suç işledi. Soyduğu kişi ise bir gazeteciydi...

Eskişehir Yarı Açık Cezaevi'nde cezasını çekerken izinli olduğu gün İstanbul'a gelen Hasan Ö. gazeteci-yazar Mine Kırıkkanat'ın evini soydu.

Habertürk TV'den Yasemin Güneri'nin haberine göre Hasan Ö. darp ederek gasp ve tecavüz suçundan cezaevine kondu. Cezaevinden izinli olarak çıktığı gün soluğu İstanbul'da alan Hasan Ö., yine aynı yola başvurarak suç işledi. Hasan Ö.'nün ilk durağı Beyoğlu'nda oturan gazeteci-yazar Mine Kırıkkanat'ın evi oldu. Evine dönen Kırıkkanat, kapıda gözlemci olarak bekleyen Hasan Ö. ile hırsızlık suçunu işleyen arkadaşını teşhis etti.

HIRSIZI KAPININ ÖNÜNDE GÖRDÜ

Kırıkkant, Habertürk'e yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Eve döndüğümde, bir adamı bizim apartmanın kapısı önünde otururken gördüm. Kuşkulandım. Tuhaf bir adamdı. Başıma bela almamak için 'kimsiniz, ne arıyorsunuz?' diye sormadım. Fakat çok dikkatle baktım ve belleğime kaydettim. Ben asansörle çıkarken o yukarıdaki işbirlikçisine sinyal vermiş. Ben, dairenin kapısının kırıldığını görürken, bir adamın merdivenden aşağı indiğini de duydum. Karaköy Emniyet Müdürlüğü'nde, adamı detaylı teşhis ettim. Zanlı, benim evin soygununda gözcülük yaptığı günden iki gün önce Eskişehir Yarı Açık Cezaevi'nden izinli olarak çıkmış. Ertesi gün de cezaevine dönmüş".

Kırıkkanat'ın evine giren hırsızlara ilişkin yapılan soruşturma tamamlandı. Ancak zanlı Hasan Ö. soruşturma sürerken Eskişehir Cezaevi'nden tahliye edildi.

Hakkında hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme suçunu işlediği iddiasıyla dava açılan Hasan Ö. gibi pek çok hükümlü, yarı açık cezaevlerinden izinli olarak dışarı çıkabiliyor.

CEZAEVİNDEN ÇIKIP SUÇ İŞLİYOR 
YENİDEN CEZAEVİNE DÖNÜYOR

Yaşanan bu olayın, infaz sisteminin yeniden sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Kırıkkanat, şiddete başvuranların cezaevinden izinli çıkartılmasının yasaklanması gerektiğini savundu.

Kırıkkanat "Şiddete başvuranların izinli olarak cezaevinden bırakılması, saçma sapan bir infaz sistemi. Polisin söylediğine göre cezaevinden izinli cıkıp suç isleyip bir şey olmamış gibi cezaevine dönmek, suçlular arasında çok yaygın bir sistemmiş. Bu da izin sisteminin ne kadar yanlış ve tehlikeli olduğunu gösteriyor. Bu adamların topluma tekrar kazandırılması diye bir olasılık yok" diye konuştu.

ETİKETLER
#mine kırıkkanat