Medya
24 Ağu 2017 08:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:04

İzdivaç kalkıyor, rakipleri format arıyor! Gözler niye Esra Erol'da?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu izdivaç programlarında yaşanan belirsizlikle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Evlilik programlarının yeni sezonda devam edip etmeyeceği konusu, halen belirsizliğini koruyor. RTÜK'ün kaldırılmasını istediği bu programlarla ilgili olarak Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bir yazı daha kaleme aldı.

İşte Eyüboğlu'nun bugünkü köşe yazısından "Gözler niye Esra Erol'da" başlıklı bölüm:

Gözler niye Esra Erol'da

Mart 2017’de “Evlilik programlarının kaldırılması için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlığı” diye yazdığımda itiraz edenler vardı: “KHK ile program kaldırılamaz.”

Çıkarılan KHK’daki muğlaklık yüzünden izdivaçlardan ikisi kaldı, üçü devam etti.
Yeni yayın dönemi yaklaşırken ne oldu peki? Zaman, ısrarla “Ekranda izdivaç devri bitti” diye yazan beni haklı çıkardı. Çünkü yeni yayın dönemi başlamadan RTÜK üyeleri, kanal yöneticileriyle tek tek görüşüp, “Artık ekranlarda evlilik programı istemiyoruz” dedi.

Bitmedi...

RTÜK yönetimi TV müdürlerine şunu da tembihledi: “İzdivaçların yerine yayınlayacağınız yeni formatlarda evlilik programlarıyla ünlenen ve özdeşleşenleri de istemiyoruz.”

RTÜK’ten emrivaki

Bu yüzden de ATV, Star TV ve Show TV yöneticileri, sunucularla devam eden sözleşmeleri olduğu için format değişikliğine gitti. Kanal yöneticilerinden hiçbiri RTÜK üyelerine şunu diyebildi mi? “RTÜK’ün program kaldırma yetkisi yok. Düne kadar olduğu gibi bundan böyle de RTÜK kurallarını ihlal etmeden izdivaç yaparız. Kuralları ihlal edersek, RTÜK Yasası’nda bunun karşılığı olan cezayı kesersiniz, biz de bunu yargıya taşırız. Adaletin kestiği parmak acımaz.”

Türkiye’de Olağanüstü Hal olduğuna göre KHK’lar da yasal... Ülke güvenliğini  ilgilendiren konularda kullanılması gereken yetkinin, evlilik programları için uygulanmasını tartışabiliriz, ama şu çok net: Program kaldırma yetkisi olmayan RTÜK, kanal yöneticileriyle görüşüp, “İzdivaçları kaldırın” dedi mi?

Evet...

Peki niye kimse çıkıp da itiraz edemedi buna?

Çünkü son zamanlarda evlilik programlarında seyirciden gizlenen ‘kurgular’ tek tek çıktı ortaya...

Yeni yayın dönemine günler kala RTÜK’ün kesin tavrı üzerine ATV Esra Erol’a, Star TV Zuhal Topal’a, Show TV Seda Sayan ve Uğur Arslan’a acil format arıyor şu günlerde...

Nedense herkesin gözü Esra Erol’da?

Rakipleri niye ona bakarak rota çiziyor kendine?

O ne yaparsa, diğerleri de onu takip edeceğine göre demek ki Esra Erol bu kulvarın lideri! İzdivaç defterini kapatan Esra reality yapacak; Topal ve Seda Sayan da...

Ancak izdivaçlar kadar reyting yapacak orijinal format yok hiçbirinde... Çünkü ben ısrarla “RTÜK izdivaçları bitirmeye kararlı” diye yazdığımda “Böyle gelmiş böyle gider” sanıyorlardı. Bir sabah kalkınca baktılar ki, güvendikleri dağa kar yağdı. O yüzden de RTÜK’e hazırlıksız yakalandı hepsi... Bakalım yeni formatlarda kim birinci olarak göğüsleyecek ipi?