Politika
28 Eki 2022 13:00 Son Güncelleme: 28 Eki 2022 13:15

‘İYİ Parti’nin Hüseyin Baş’ı davetiyle ilgili çarpıcı iddia! ‘Trabzon’dan aday gösterilecek…’

İsmail Saymaz, İYİ Parti’nin BTP’yi Millet İttifakı’na davet etme hamlesinden altılı masanın diğer üyelerinin haberdar olmadığını, Hüseyin Baş’ın seçimlerde İYİ Parti’den Trabzon milletvekili adayı olacağını iddia etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bağımsız Türkiye Partisi’ni Millet İttifakı’nda görmekten mutluluk duyacaklarını açıklamış ardından BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’na katılma konusunda bir görüşme yapacağı ortaya çıkmıştı.

İsmail Saymaz köşesinde bugün, İYİ Parti’nin BTP davetinden Altılı Masa’nın diğer üyelerinin haberdar olmadığını yazdı. Saymaz şu ifadeleri kullandı:

CHP’li bir üst düzey yetkili “Hiç bilgimiz yoktu” diyor. Saadet, DEVA ve Gelecek de haberdar edilmediklerini ifade ediyor.

Bu bilgiyi Kürşad Zorlu reddetmiyor. Zorlu, “Partimiz adına görüşümüzü belirttik” diyor.

Ayrıca Altılı Masa’nın bileşenleri bugüne kadar genişleme için herhangi bir talep ya da önerinin masaya getirilmediğini vurguluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Şu ana kadar genişleme meselesi konuşulmadı” diyor.

Altılı Masa, hiç genişlemediği için nasıl bir prosedür izleneceği bilinmiyor.

Altılı Masa’da kafalar hayli karışık…

CHP’liler olumlu yaklaşıyor.

DEVA Sözcüsü İdris Şahin, yeni katılıma sıcak bakmadıklarını söylüyor.

Şahin: “Yeni katılımlar istişare, müzakere ve mutabakat temelinde altı liderin vereceği kararla gerçekleşebilir. Şu an böyle bir mutabakat yok.”

“Neden olmaz?” diye sordum.

“Olmaz, çünkü masa yeterince yol aldı” diyor.

Gelecek Sözcüsü Serkan Özcan da farklı düşünmüyor. Akşener’in daveti için “Sürpriz oldu. Haberimiz yoktu” diyor. Ahmet Davutoğlu’nun bilgisinin olmadığını söylüyor.

Özcan, “BTP’nin Altılı Masa’nın genişlemesini gerektirecek çalışmasını görmüyorum” diye konuşuyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, önerinin hangi çerçevede geleceğinin önem taşıdığını kaydediyor. “Komisyon çalışmalarına katılmamış bir parti masaya katılsın mı, bir görmek lazım” diyerek, temkinli bir yanıt veriyor.”

“HÜSEYİN BAŞ TRABZON MİLLETVEKİLİ OLACAK”

İsmail Saymaz yazısında Hüseyin Baş’ın İyi Parti’den Trabzon milletvekili adayı olabileceğinden bahsetti. Saymaz şunları kaydetti:

“Görünen o ki Akşener, 14 Kasım’daki Altılı Masa toplantısında ‘BTP de katılsın mı?’ teklifini getirecek. Çünkü İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, ‘Biz Altılı Masa’nın güçlenmesi ve çeşitliliğinin artmasını önemsiyoruz’ diyor.

İyi Partililere göre seçimde gençlerin tercihi belirleyici olacak. Baş da gençlerin sevdiği bir siyasetçi olarak önce çıkıyor. ‘Baş’ın oyu Demokrat Parti’den fazla’ diyorlar.

Duyduğum kadarıyla Baş, seçimlerde İyi Parti’den Trabzon’dan milletvekili adayı olacak.”