Politika
06 Ara 2022 17:09 Son Güncelleme: 06 Ara 2022 17:13

İyi Partili Örs'e saldıran AKP'li Işık'tan flaş açıklama! "Özür dilemeyeceğim"

İyi Partili Örs'ün yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve uyutulduğu açıklanmıştı.

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, "Genel Kurul’da zaman zaman böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim" dedi.

Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Işık, "Zaman zaman Gene Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar" ifadesini kullandı. Işık, Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını savundu.

Işık, söz konusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyledi. İyi Parti grubunun ‘saldırması’ sonucu böyle bir ‘mukavemet’ gösterdiklerini söyleyen Işık, Örs’e vururken elinde bir cismin olmadığını ve yere düşerken yaralanmış olabileceğini belirtti.

Böyle bir olayın yaşanmasının kendisinin de istemediğini söyleyen AKP’li Işık, “Zaman zaman Gene Kurul’da böyle şeyler olur” diyerek kendini savundu. Işık, kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapmayacağını AKP grubu ‘lüzum görürse’ açıklama yapılacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu’nda İyi Parti ve AKP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk attı. Doktor milletvekillerinden İyi Partili Aylin Cesur, geçtiğimiz sene kalp pili takılan Örs'ün hayati tehlikesinin bulunduğunu ve uyutulduğunu açıkladı. Cesur, "Halk arasında kalp geri döndürülmesi olarak bilinen kardiyo şok tedavisi uygulandı"  dedi.