Gündem
30 Mar 2021 12:30 Son Güncelleme: 30 Mar 2021 14:28

İyi Partili Mehmet Aslan'dan flaş iddia! Yandaş medya kadın cinayetlerini görmeyecek!

İYİ Partili Mehmet Aslan iktidara yakın medyanın kadın cinayetleri haberleri ile ilgili aldığı bir kararı paylaştı.

İyi Partili Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidara yakın medyanın kadın cinayetleri haberlerine yer vermeyeceğini iddia etti.

Mehmet Aslan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iktidara yakın medyanın Pazartesi gününden itibaren kadın cinayetleri haberlerini yayınlamayacaklarını iddia etti. İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkılmasının ardından medyada alınan kadın cinayetlerinin yayınlanmaması iddiası dikkat çekti. Mehmet Aslan yaptığı paylaşımda “Şimdi ilgili bir yöneticisiyle görüştüm. Yandaş medya görsel ve yazılı basında, Pazartesi itibariyle kademeli olarak ‘kadın cinayeti’ haberlerini vermeyi kesecekmiş! Acınası haldeler...” ifadelerini kullandı.

2020 YILINDA KAÇ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye’de her geçen gün kadın cinayetleri artarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2020 yılında 20 Kasım tarihi itibariyle 234 kadının öldürüldüğü açıklanmıştı. Soylu yaptığı açıklamasında, "Geçen yılın ilk 10 ayında 308'di, bu yıl 234. Yüzde 24 azalma var ama bizim için 1 bile fazla" ifadelerini de kullandı.