Gündem
28 Kas 2023 11:43 Son Güncelleme: 28 Kas 2023 11:48

İyi Partili isim Kolin İnşaat'ın avukatı çıktı

TV100’de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk olan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı hakkında çarpıcı bilgiler verdi. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Aksakalı'nın iş insanlarından para aldığını iddia etmişti. Yarkadaş, Aksakallı'nın Kolin İnşaat şirketinin avukatı olduğunu açıkladı.

Erdoğan Aktaş'ın TV100 ekranlarında sunduğu Eşit Ağırlık programına konuk olan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

İYİ Parti'de kesin ihraç ile disipline sevk edilen Dikbayır, "Sedat Aksakallı'ya, (İYİ Parti'nin şu anki Mali İşler Başkanı) 'bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi' dedim. 'Ben Esma Hanıma (Akşener'in Özel Kalem Müdürü), Esma Hanımın kocasına verdim' dedi." şeklinde konuşmuştu.

Dikbayır, Sedat Aksakallı'nın iş adamlarından para aldığını ve kendisinin bundan haberi olmadığını söylemişti.

Dikbayır, "Ben Sedat Aksakallı’ya dedim ki benim belediyelerle işim yok, olamaz, uğraşmam da varsa çıkarın ortaya ben gereğini yapayım. Yine söylüyorum benim, ailemin, sülalemin bir kuruşluk işini, ticari ilişkisini çıkarsınlar belediyelerle ben bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim. Sonra dedi ki 'Ben de iş adamlarından para topluyorum getiriyorum, bunda bir şey yok’ dedi. Nasıl yani ben bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi dedim. 'Ben Esma Hanıma, Esma Hanımın kocasına verdim' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Aksakallı (Fotoğrafta)

Ümit Dikbayır'ın iş adamlarından para aldığını iddia ettiği açıklamalarından sonra gözler  hem Sedat Aksakallı'ya hem de kamuda milyar dolarlarca davetiye ile iş alan Kolin İnşaat'a çevrildi. Barış Yarkadaş canlı yayında bomba bir açıklama yaparak Sedat Aksakallı'nın Kolin İnşaat'ın avukatı olduğunu açıkladı.

BARIŞ YARKADAŞ'TAN BOMBA AÇIKLAMA

Hukukçu Bışar Özbey, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç,  tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı ve Barış Yarkadaş ve Siyasal İletişimci Ferhat Murat, TV100’de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk oldu. 

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 canlı yayınında Türkiye'nin konuştuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Sedat Aksakallı hakkında çok çarpıcı bilgiler verdi. 

Yarkadaş, Sedat Aksakallı'nın Kolin İnşaat Yönetim Kurul Başkanı Naci Koloğlu ve  Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu'nun avukatı olduğunu söyledi.

Yarkadaş programda İYİ Parti'nin şu anki Mali İşler Başkanı da olan Sedat Aksakallı hakkında "Sedat Aksakallı kimin avukatı? Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli vurgu yaptığı beşli inşaat şirketlerinden birinin avukatı, Kolin’in...  Celal Koloğlu ve Naci Koloğlu‘nun şirketinin avukatı.” ifadelerine yer verdi.