Politika
01 Haz 2023 14:11 Son Güncelleme: 01 Haz 2023 14:20

İyi Partili isim canlı yayında resmen ilan etti! "İttifak 28 Mayıs itibarıyla bitmiştir"

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrasında İYİ Parti'nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu olmuştu. İYİ Parti'nin ittifaktan ayrılacağı tartışmaları başlarken İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı. '14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı' diyen Poyraz '28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir' açıklamasını yaptı.

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerini tamamlandı. İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Seçim sonrasında partiler ve ittifakların tutumlarının ne olacağı merak ediliyordu. 

Millet İttifakı ile ilgili olarak İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"SEÇİMLER BİTTİ, İTTİFAK TAMAMLANDI"

28 Mayıs itibarıyla Millet İttifakı'nın bittiğini açıklayan Poyraz şunları ifade etti:

"Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan ikinci turu için ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir, 28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir."