Politika
18 Mar 2022 23:08 Son Güncelleme: 18 Mar 2022 23:11

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan Erdoğan'a 'Nebati' çağrısı: "Hükümeti tehdit etmek için..."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı bir programda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yabancı yatırımcılar için sarf ettiği ''Bürokrasiyi alt ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var'' sözleri tartışılmaya devam ediyor.

  Halk TV'de Perdenin Önü Arkası programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Nebati'yi bu sözleri nedeniyle sert eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''Bu bakanı hemen değiştirin'' diye seslenen Ağıralioğlu, ''Bize muhalefet olarak hükümeti tehdit etmek için malzeme veriyor bize. Ama biz böyle birşey ile siyaset yapmak, böyle münasebetsiz cümlelerle siyasi avantaj elde etmekten utanç duyarız. Lütfen, devletimize hürmeten Çanakkale'de şehitlerimize hürmeten bu beyfendiyi görevden alın'' ifadelerini kullandı.

 ''SİSTEMİN KURALSIZLIĞINI ORTAYA KOYUYOR''

Nebati'nin sözlerinin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kuralsızlığını ortaya koyduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, şöyle konuştu:

 ''Şuanda gördüğünüz kurgu; dünyada pandemi şartlarının bizim ülkemizde çok hissedildiği, enflasyonun dayanılmaz bir noktaya geldiği, geçim sıkıntısının ağır hissedilir hale gelmesine sebeb olan savrulmadan kurtarsın diye getirilen bir adama... Türkler sıkıştılar, hükümet sıkıştı diye bir irade koydular, modeller de geliştirdiler. Bizi kurtaracak diye, hükümetin seçtiği adamın bu kadar üslupsuz olması bizim de millet olarak büyüklüğümüze halel getirir. Yani bizi böyle zannederler. Neymiş efendim, cumhurbaşkanımız var arkamızda denilen bir sistem.

 Cumhurbaşkanlığı sistemini neden eleştiriyorsunuz sorusuna başka hiçbir gerekçemiz olmasa sadece şu cümleler varya: 'Bürokrasiyi alt ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var. Canınız malınız bizden sorulur. Gerekirse biz herşeyi yaparız.''

 Bu cümleler cumhurbaşkanlığı sisteminin ne kadar kuralsız, tahammülsüz olduğunu gösteriyor.''