Politika
03 Ara 2023 17:21 Son Güncelleme: 03 Ara 2023 17:21

İYİ Parti’den istifa eden Faruk Köylüoğlu sessizliğini bozdu! ‘İnşallah doğru yolu…’

İYİ Parti’nin 'ittifak yapmama' kararını eleştirerek görevinden istifa eden Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Akşener Özel görüşmesi ile ilgili "Görüşmeler olumlu. İnşallah doğru yolu bulurlar" dedi.

İYİ Parti’nin seçimlere 81 ilde kendi adayıyla girme kararını eleştirip ittifak yapılması gerektiğini düşündüğünü açıklayan, bu nedenle görevinden istifa eden eski Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yarın görüşeceği ittifak kararına ilişkin “İnşallah doğru yolu bulurlar. Bu tip kararları çok geciktirmemek lazım. Geciktirdikçe seçmen sandıkta doğru adayı görürse işbirliği yapar. Yerel seçimin ruhunda var” diye konuştu.

CHP lideri Özgür Özel ile görüşen Meral Akşener'in Özel'in 'işbirliği' teklifini GİK'te gündeme alacaklarını söylemesinin ardından eski İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'ndan açıklama geldi.

'GÖRÜŞMELER OLUMLU'

İşbirliğine ilişkin gelişmeleri Cumhuriyet’e değerlendiren Köylüoğlu, “İstifa ederken de biz böyle bir görüşmenin yapılması gerektiğini belirttik. Kazan kazan mantığının doğru olduğunu ve kaybetmek üzerine seçim stratejisi olamayacağını ifade ettik. İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşmeler olumlu. İki tarafın da kazanacağı şekilde sonuçlanırsa çok değerli olur” dedi.

Köylüoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Elde edilmiş kazanımları kaybetmemek adına net olmak lazım. Bu tip kararları geciktirmemek lazım. Geciktirdikçe seçmen sandıkta doğru adayı görürse işbirliği yapar. Yerel seçimin ruhunda var.”

'YAVAŞ'IN KAYBETMESİ İÇİN ÇALIŞMAMIZ İSTENİYOR' DEMİŞTİ

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan istifa eden Faruk Köylüoğlu "AKP’yi bitirmek için gösterdiğimiz çabayı şimdi de CHP’ye ve Yavaş’a kaybettirmek için sergilememiz isteniyor” açıklaması yapmıştı. İttifak politikası nedeniyle partiden istifaların devam edeceğini söyleyen Köylüoğlu'na yanıt veren Kürşad Zorlu ise, "Köylüoğlu’nun istifası bizi açımızdan yerinde ve doğru bir karar olmuştur" demişti.