Gündem
02 Eki 2023 19:44 Son Güncelleme: 02 Eki 2023 19:57

İYİ Parti’den İstanbul ve Ankara adayı açıklaması: Çalışmalar devam ediyor!

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti'de gözler İstanbul ve Ankara adaylarına çevrildi. İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, İstanbul'da İYİ Parti'nin adayı olacağına yönelik çıkan isimler hakkında açıklama yaptı. Çalışmaların olgunlaşmasının ardından gerekli duyuruyu yapacaklarını söyleyen Zorlu, "Gerek İstanbul’da gerekse Ankara’da, diğer illerimizde olduğu gibi çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin parti lideri Meral Akşener tarafından duyurulurken gözler İstanbul ve Ankara'ya çevrildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Suat Sarı'nın, İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki İstanbul adayı olacağı yönünde öne sürülen iddialara Zorlu, "Suat Bey, partimizin önemli bir görevinde bulunuyor. İstanbul Büyükşehir'de grup sözcüsü. Ancak gerek İstanbul'da gerekse Ankara'da, diğer illerimizde olduğu gibi çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar olgun bir aşamaya geldiğinde bunları paylaşırız" diyerek cevap verdi.

Aday belirleme sürecinin anket yöntemiyle yapılacağını belirten Zorlu, "Bununla ilgili komisyon kurulması aşamasındayız. Esas olan teşkilatlarımızla, o illerdeki milletvekillerimizle, partililerimizin bir mutabakat içerisinde, adayımızın üzerinde netleşmektir. Ama aday adayının çok olduğu yerlerde bir anket gerçekleştirme eğilimimiz var. Bu illerin hangileri olacağını ilerleyen günlerde sizinle paylaşırız" diye konuştu.

AKŞENER'İN SAĞLIK DURUMU

Geçtiğimiz günlerde viral enfeksiyona yalanan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sağlık durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Zorlu, Akşener'in durumunun iyi olduğunu ve partisinin grup toplantısını Çarşamba günü gerçekleşeceğini söyledi.