Politika
30 Ağu 2023 10:12 Son Güncelleme: 30 Ağu 2023 10:13

İYİ Parti’den ‘İstanbul ve Ankara’ açıklamasında geri adım! Meral Akşener’den flaş çıkış…

İYİ Parti lideri Meral Akşener, parti sözcüsünün "İstanbul ve Ankara" açıklamasını yumuşattı ve “Tedbiren öyle söylemiştir, anlaşırsak ortak adaya kapalı değiliz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin sözcüsü Kürşad Zorlu'nun İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkaracaklarına yönelik açıklaması hakkında, "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener, "Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Kürşad Bey’i (Prof. Kürşad Zorlu) tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür.

Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez."

Akşener, yorumcu ve yazar Levent Gültekin'in gündeme getirdiği, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kendisine gönderildiği söylenen e-mail iddiasıyla ilgili olarak da böyle bir e-mail görmediğini ve böyle bir içerikle ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Akşener, "partide ilgili kişiler bunu araştırdığını, doğrusu ne ise açıklayacaklarını" dile getirdi.