Politika
29 Eki 2020 17:45 Son Güncelleme: 29 Eki 2020 18:08

İYİ Parti'den flaş Ümit Özdağ kararı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Ümit Özdağ hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Özdağ'ın disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki sözlerinin ardından Genel Başkan Meral Akşener tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İYİ Parti İstanbul Milletvekili sayın Ümit Özdağ'ın, partimiz ve İstanbul İl Başkanımız ile ilgili açıklama ve ithamları, kamuoyunun malumudur.

Gelişmeler üzerine, İl Başkanlarımız ve 108 İlçe Başkanımız, "Disiplin sürecinin" başlatılması yönünde talepte bulunmuştur.

Genel Sekreterliğimize yapılan başvurular, bugün Sayın Genel Başkanımıza iletilmiş,

Sayın Genel Başkanımız da, başvuru ve talepleri değerlendirerek, Sayın Ümit Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir.

Milletimizin bilgisine saygı ile sunarız.

Ne olmuştu?
CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına katılan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğu imasında bulunarak, "FETÖ'cü bir sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa, bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır" demişti.

Özdağ'ın sözlerinin ardından yayına bağlanan Kavuncu, "Öncelikle şunu söyleyeyim, büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın" diye konuşmuştu.

Özdağ'ın açıklamalarına parti içerisinden tepkiler yükselmiş, partinin 81 il başkanı Özdağ hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına yönelik talepte bulunmuştu.