Politika
17 Nis 2022 15:53 Son Güncelleme: 17 Nis 2022 15:56

İYİ Parti’den 'Alp Emeç' açıklaması

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü paylaşıp silen İYİ Partili Alp Emeç’in tutuklanmasının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Alp Emeç’in tutuklanması üzerine bugün (17 Nisan) gerçekleştirilen basın açıklamasına İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Taylan Yıldız ve İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever katıldı.

Basın açıklamasında konuşan İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, basın açıklamasından önce Alp ile cezaevinde görüştüğünü ve Emeç’in moralinin yerinde olduğunu belirtti. Emeç’in bu karardan sonra da hiç korkmadığını belirten Yurtsever, ceza metninin bir siyasi metin olduğunu belirtti.

Yurtsever’den sonra basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ben burada hem bir baba olarak hem bir hukukçu olarak hem İYİ Parti Hukuk ve Adaletten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak bu genç arkadaşlarımızla birlikte burada Alp için böyle bir basın açıklaması yapmak zorunda kalmaktan dolayı çok üzgünüm. Türkiye'de sadece 2020 yılı verileri ile 160 bini aşkın vatandaşa cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma açılmış. 35 binden fazlasına dava açılmış, 10 binden fazlasına hüküm verilmiş ve bunların içinde 1100 küsür 18 yaş altında çocuk var ve 10 tane de çocuk tutuklu. Biri de 12 ile 14 yaş arasında. Cumhurbaşkanına soruyorum; Sayın Recep Tayyip Erdoğan fikir suçundan dolayı bundan 20 sene sene önce hapse girdi ve bunun mağduriyeti ile başbakan oldu seçim kazandı. Şimdi ne değişti ki 20 sene sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları ile kavgalı ve davalı bir hale geldi. Cumhurbaşkanına hakaret suçunu İYİ Parti olarak Türk Ceza Kanunu'ndan kaldıracağız. Bu bizim ilkelerimizde de İYİ Parti'nin İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilkelerinde de altılı masanın ilkelerinde de var. Zaten hakaret suçu Türk Ceza Kanunu’nda var. Ayrıca cumhurbaşkanına hakaret suçunun Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenmesine gerek yok. Bunu altını çizerek kaldıracağımızı ifade etmek istiyorum. Bugün için gelinen noktada cumhurbaşkanı vatandaşlarının üzerinde ve özellikle gençler üzerinde fikirlerini ifade edemesinler diye, düşüncelerini söyleyemesinler diye bir korku imparatorluğu kurmak için uğraşıyor ama Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'ta dediği gibi Türk gençliğinin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Hiçbir suretle korkutamaz, hiçbir suretle korkutamaz! Nitekim Hamza arkadaşımız ne dedi; Alp korkmuyor dedi hiçbirimizi korkutamayacak dedi. İYİ Parti olarak anayasadaki fikir hürriyetinin ifade hürriyetinin sonuna kadar arkasındayız. Sabahleyin Alp’i ziyarete gidildi, şimdi ben de tekrar ziyarete gideceğim. Çünkü Sayın Genel Başkanımız Alp’in durumundan an be an gün be gün haberdar olmak istiyor. Derhal bırakılmasını talep ediyoruz. Bu haksız hukuksuz anayasaya aykırı tutuklamanın bir an evvel sonlandırılmasını istiyoruz."