Gündem
12 Şub 2024 21:20 Son Güncelleme: 12 Şub 2024 21:23

İYİ Parti'de 'taciz ve mobbing' istifası iddiası! "Ne değişti Sayın Genel Başkanım"

İYİ Parti Zonguldak Merkez ve Kozlu İlçe yönetimi, hakkında devam eden cinsel taciz ve mobbing davasına rağmen Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş’ın yeniden aday gösterilmesine tepki için istifa etti.

İYİ Parti Zonguldak teşkilatında istifa depremi yaşandı. Merkez İlçe ve Kozlu İlçe yönetimi, hakkındaki cinsel taciz ve mobbing davasına rağmen Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ın yeniden aday gösterilmesine tepki göstererek İYİ Parti'den toplu halde istifa etti.

Merkez İlçe ve Kozlu İlçe yönetimi adına ortak açıklamayı yapan Merkez İlçe Başkanı Candemir Ongan, Genel Başkan Meral Akşener’e de sert eleştiriler yöneltti.

Belediyede çalışan iki kadın personeli taciz ettiği ve mobing yaptığı için yargılanan Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş hakkında Genel Merkez'e dosya sunduklarını ifade eden Candemir Ongan şu ifadeleri kullandı: “Tacize, dayağa, cinsel istismara, eş şiddetine kim maruz kalırsa telefon numaram bu, beni arayın’ diyen Genek Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sesleniyorum: Ne değişti Sayın Genel Başkanım.

Peki böyle bir şey varsa ve gerçekten doğru ise size bu adayı açıklama riskini nasıl aldınız? Sizler bu verdiğiniz kararlarla; idealleri olan gençleri, kadınları, size inananları buradan kopardınız. Biz bu çirkinliklerin, kirli siyasetin hayatımız boyunca karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bugün itibari ile Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı ve Kozlu İlçe Başkanlığı olarak görevlerimizden ve İYİ Parti’den yönetimlerimiz ile birlikte istifa ediyoruz...