Gündem
13 Kas 2023 18:53 Son Güncelleme: 13 Kas 2023 18:55

İYİ Parti'de istifa dalgası yayılıyor: Bir isim daha partiyle bağını kopardı

İYİ Parti'deki istifa furyası bugün de devam etti. Durmuş Yılmaz ve Durmuş Yılmaz'ın ardından Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale partiyle ilişiğini kesti.

Mayıs ayındaki seçimlerden sonra başlayan kan kaybı İYİ Parti'de devam ediyor. Önce sonuçlar üzerinden çok sayıda tepki istifasının yaşandığı İYİ Parti'de son dönemde ise 'ittifaksız seçim' istifaları gündeme geliyor.

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'de yakın zamanda iki ağır top istifasını duyurmuştu. Genel İdare Kurulu üyesi Bahadır Erdem ve eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti vekili Durmuş Yılmaz yönetime yerel seçim stratejisi üzerinden yüklenerek partiyle bağlarını kopardı.

BİR İSİM DAHA İSTİFA ETTİ

Son olarak seçim sonrası partiyle yollarını ayıran Akşener'in eski danışmanı Aytunç Çıray, Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale’nin de istifa ettiğini duyurdu.

"TEK TEK AYRILIYORLAR"

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Çıray, "Demokrasi mücadelesi için bir araya gelenler tek tek ayrılıyorlar. Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi dostum Sn. Cahit Kale de İYİ Parti’den istifa etti" ifadelerini kullandı.

Çıray'ın paylaştığına göre; Kale'nin istifa dilekçesine, “Yaklaşan Genel Yerel Seçimleri ile ilgili beyanları benim siyasi anlayışıma uygun düşmediği için Genel Merkez yöneticilerin aldıkları politik tavrın partiye zarar vereceğine olan inancım gereği İYİ Parti İYİ Parti Ankara İli Çankaya İlçe Başkanlığındaki üyelik ile partideki tüm görevlerimden 13.11.2023 tarihi itibari ile kendi rızamla istifa ediyorum" notunu düştüğü görüldü.

ERDEM VE DURMUŞ DA İSTİFA ETMİŞTİ

İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarıyla yerel seçime gireceği ve ittifaka dahil olmayacağıyla ilgili açıklaması üst düzey istifaları beraberinde getirdi.

Bir süre önce Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, yakın zamanda ise GİK üyesi Bahadır Erdem ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz da partiden istifa ettiklerini açıklamıştı.

ETİKETLER
#iyi #istifa #iyi parti