Politika
20 Kas 2020 12:17 Son Güncelleme: 20 Kas 2020 12:20

İyi Parti'de ikinci FETÖ'cü suçlaması

Milletvekili Ümit Özdağ'ın, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya “FETÖ'cü” suçlamasının ardından benzer olay da Rize'de yaşandı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki FETÖ'cü suçlaması partide ve kamuoyunda dikkatle takip edilmiş ve Özdağ'ın ihracına kadar gitmişti. Bu olayın bir benzeri de Rize'de yaşandı. Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk, Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık'ın FETÖ’cü olduğunu ileri sürdü.

Güneysu İlçe Başkanı Rıza Öztürk’ün partiden ihraç edilmesinin nedeni olarak İl Başkanı Özyanık'ı deşifre etmesi olduğunu belirtti. Öztürk sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Daha önce fetodan yargılanan Rize İYİ Parti il başkanı Ayşegül Özyanık onu deşifre edeceğimden korktuğu için beni partiden ihraç etme kararı aldı. Rize Güneysu ilçe Başkanı RIZA ÖZTÜRK"

 

"İl başkanlarına FETÖ’cü demek moda oldu"
Şahsına yapılan suçlamaları kabul etmeyen Özyanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Benimle ilgili ne biliyorsanız, elinizde ne tür bilgi, belge varsa yarından itibaren derhal savcılığa versin. Vermeyen alçaktır, namerttir, şerefsizdir” dedi.

Özyanık'ın yaptığı açıklama şöyle:

“Bir şahıs bana FETÖ’cü isnadında bulunmuş. Benim ne olup olmadığımı herkes bilir, çok şükür en iyisini devletim bilir. Bana FETÖ’cü isnadında bulunan şahsa ve bulunmak isteyebileceklere açıkça çağrıda bulunuyorum. Benimle ilgili ne biliyorsanız, elinizde ne tür bilgi, belge varsa yarından itibaren derhal savcılığa versin. Vermeyen alçaktır, namerttir, şerefsizdir.”

“Birisine çamur atacaksanız bari en başta atın da bir inandırıcılığınız olsun. Üç yıldır neredesiniz? Adliye de orda, savcılık da orada. Yolunu bilmiyorsanız sizi götürürüm, dilekçe yazamıyorsanız, sizin yerinize dilekçe de yazarım. İl başkanlarına FETÖ’cü demek moda oldu. İstediğini elde edemeyen, sevmediği kişilere FETÖ’cü diyor. Partimin zarar görmemesi adına daha önce ciddiye almadım. Yine ciddiye almıyorum.”