Gündem
29 Mayıs 2023 18:22 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2023 18:47

İYİ Parti’de 28 Mayıs depremi: Akşener’in danışmanı istifa etti

İYİ Parti’de 28 Mayıs seçim sonucunun ardından istifalara bir yenisi eklendi. İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Oğuz Hocaoğlu, partisinden istifa etti.

Milyonlarca seçmen 28 Mayıs’ta bir kez daha sandığa gitti. Türk halkı ülkeyi 5 yıl daha yönetecek ismi belirlemek için iradesini ortaya koydu.

YSK’nın kesin olamayan sonuçlarına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52,16’sını almayı başardı. Muhalefet bloğunun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy alabildi.

Bu sonuçla Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha zaferini ilan etti.

AKŞENER'İN DANIŞMANI İSTİFA ETTİ

Hayal kırıklığı yaşayan muhalefet kanadında seçim sonuçlarının yankıları sürüyor. Bu kapsamda 14 Mayıs'ta beklenin oy oranın çok altında kalan İYİ Parti’de 28 Mayıs’ın ardından istifalar gelmeye başladı.

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, partisinin gelinen süreçte yola çıktıkları hiçbir değeri yansıtmadığını, şahsi menfaatlerin ülke, vatan millet çıkarlarının üstünde tutulduğunu gördüğünü belirterek istifa ettiğini duyurdu.

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Hocaoğlu'nun açıklaması:

2011'de ülkemin ve milletimin milli menfaatleri için MHP'de değişim hareketini başlattık. Bu süreç sonucunda kendimi İyi Parti'de buldum. Ancak gelinen süreçte yola çıktığımız hiçbir değeri yansıtmayan şahsi menfaatlerin ülke, vatan millet çıkarlarının üstünde tutulduğunu gördüm. Vatanıma, milletimize daha iyi hizmet etmek amacıyla siyaset yapmıştık.

"MEVCUT OY ORANININ KORUNMASINI BAŞARI OLARAK ADDEDENLERLE AYNI YOLDA YÜRÜMENİN MANASI KALMADI"

Partiye gönül veren yüzbinlerce üyenin, milyonlarla vatandaşın umudu ciddiyetsiz ve liyakatsiz yöneticiler tarafından ciddiye alınmamıştır. Mevcut oy oranının korunmasını başarı olarak addedenlerle aynı yolda yürümenin bir manası kalmamıştır. Bu minvalde üyesi bulunduğun partiden ve genel başkan danışmanlığından istifa ediyorum. Bu süreçte bana inanan, güvenen tüm dostlarımdan helallik istiyorum. Sizlerle tanışmak dost arkadaş olmak gerçekten takdire şayandı. Görev aldığımız süreçte kalbini kırdığımız tüm arkadaşlardan da helallik istiyorum.