Gündem
31 Tem 2019 09:50 Son Güncelleme: 31 Tem 2019 09:52

İyi Parti olağanüstü kurultaya gidiyor; Akşener ekibini yenileyecek

Meral Akşener’in 3 kişiyi Başkanlık Divanı’nda görevlendirme yetkisi var.

İyi Parti, hafta sonu olağanüstü kurultaya gidiyor. Kurultayda partinin en önemli karar organı olan Başkanlık Divanı’nda önemli değişiklikler yapılması gündeme geldi. Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın, mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı, Dervişoğlu’nun grup başkanvekili, Ağıralioğlu’nun da parti sözcüsü olabileceği konuşuluyor. 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre,  İyi Parti, 31 Mart yerel seçimlerin ardından, 25 Mayıs’ta, olağanüstü tüzük kurultayını gerçekleştirmiş ve bu kurultayda Genel Başkan Akşener’in yetkileri genişletilmişti. Aynı kurultayda partinin genel idare kurulu üye sayısı da değiştirilmiş, 80 kişiden oluşan üye sayısı, tüzükte yapılan değişiklikle 50’ye indirilmişti. Ayrıca Akşener’e, değiştirilen tüzük ile “partinin genel idare kurulu üyesi olmamasına karşın dışarıdan 3 kişiyi Başkanlık Divanı’nda görevlendirebilme” yetkisi de tanınmıştı. İYİ Parti şimdi değiştirilen tüzüğü fiiliyata geçirmek için 3-4 Ağustos’ta yeniden olağanüstü kurultaya gidecek.

İyi Parti’de tüm bu değişiklikler için kurultayda delegelerin de onayı gerekiyor.  Öte yandan 25 Mayıs’taki olağanüstü tüzük kurultayında Akşener’e tanınan “Başkanlık Divanı’na 3 kişiyi dışarıdan atama” yetkisi tartışmalara neden olmuştu. Söz konusu yetkinin Siyasi Partiler Yasası’na aykırı olduğu ve bu nedenle değişikliğin yargıdan dönebileceği kaydedilmişti. Kurultayda ayrıca Genel İdare Kurulu üye sayısı 80’den 50’ye düşürülülecek. Genel İdare Kurulu’na girmek isteyen partililer ise bu kez 80 değil, 50 sandalye için yarışacak.