Politika
12 Nis 2024 09:39 Son Güncelleme: 12 Nis 2024 09:40

İYİ Parti kongresine dair dikkat çeken kulis! ‘Etkili olacağı konuşuluyor…’

İYİ Parti'deki kongre sürecine ilişkin konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Milletvekili Emin Şirin “İYİ Parti kongresinde gerek Ekrem İmamoğlu ve gerek Mansur Yavaş’ın etkili olacağı konuşuluyor” dedi.

CHP'nin ittifak teklifini reddederek yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararını alan İYİ Parti, 31 Mart akşamı büyük hüsrana uğradı.

Yüzde 3.77 oy alarak Türkiye genelinde altıncı parti konumuna gerileyen İYİ Parti'de eleştirilerin hedefindeki isim Genel Başkan Meral Akşener oldu.

MERAL AKŞENER ‘KONGRE’ DEDİ

Tepkiler üzerine olağanüstü kongre kararı alan Akşener, aday olmayacağını açıkladı. İYİ Parti'de gözler 27 Nisan'daki kongreye çevrilirken eski milletvekili Emin Şirin, partide yaşanan gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“AKŞENER’İN İCRAATLARI HER ZAMAN AKP’YE YARADI”

TELE1'de yayınlanan Anında Manşet programında Tuncay Mollaveisoğlu'na konuşan Şirin, "Meral Hanım’ın 2013-2014’ten beri yaptığı icraatları her zaman AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a yarayan neticeler doğurdu. Bundan bir evvelki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, kendisi aday olarak muhalefetin çatı aday çıkarmasına engel oldu. Dolayısıyla yaptıklarını anlamakta insanlar zorluk çekiyor. Kendi seçmenleri de zorluk çekiyor" dedi.

"Geçen seçimde yapması gerekenleri yerel seçimde yapmaya kalktı. Netice belli." diyen Şirin, şöyle devam etti:

"Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına dönmek lazım. Yerel seçimlerden sonra ‘Çok şey değişecek. Her şey değişecek. İnşallah Türkiye değişmez’ dedi. Biz bu cümleyi çözmeye çalışırken, tweet attı ve konuşma yaptı. ‘Türkiye sandıkta kurulmadı’ dedi. Bu Özgür Özel’e bir cevaptı. Sayın Özgür Özel, ‘Biz CHP olarak bazen yanlış yerlerde durduk. Devletin yanında durduk, halbuki milletin yanında durmak daha doğru olabilirdi’ mealinde bir röportaj verdi. Bu cümle Devlet Bahçeli’nin çok sert bir tepkisiyle karşılaştı. ‘Devletle millet Türkiye’de aynıdır, devletle milletin arasına nifak sokmayın’ dedi. Saray’da veya Cumhur’un içinde devleti özellikle yücelten, milleti ikinci plana çeken bir görüş varmış gibi bir durum çıkıyor ortaya.

İYİ PARTİ KULİSLERİNDE ‘İMAMOĞLU’ VE ‘YAVAŞ’ ETKİSİ KONUŞULUYOR

Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener hakkında söylediklerinin de çok etkili olacağı kanaatindeyim. Başka bazı endişeler de taşıyordur. Çünkü İYİ Parti kongresinde gerek Ekrem İmamoğlu, gerek Mansur Yavaş’ın etkili olacağı da kulislerde bayağı bir konuşuluyor. Bütün bunların çerçevesinde Meral Hanım’ın kalıp kalmayacağı ilgiyle izlemek lazım. Türkiye’de çok şey olacak. Dış konjonktür de olmak üzere çok hareketlilik olacağı belli. Ben erken genel seçimin 2026’dan çok daha geriye kalacağı kanaatinde değilim. 2026’nın ikinci yarısından itibaren bekliyorum."